Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ 21-07-2010 Σταθμός Προαστ(ε)ιακού ώρα 19:10

Δύο Photo χίλιες λέξεις. Χαμός...



Το τρένο των 18:06 φτάνει στα Λιόσια 18:35 δηλαδή με 16 λεπτά καθυστέρηση και το ...πάρτυ αρχίζει. Μπαίνει ο κόσμος το rail-bus σβήνει. Ακούμε ότι δεν δουλεύει ο κλιματισμός στο μεσαίο συρμό. Μπαίνει μηχανοδηγός και ανοίγει παράθυρα. Ξαναπαίρνει μπροστά. Ξανασβήνει. Αναμονή 10 λεπτά σβηστοί, παστωμένοι, και χωρίς αέρα. Καμία ανακοίνωση. Ξαναπαίρνει, ξανασβήνει. Περνάει ο security και λέει όποιος θέλει μπορεί να βγεί θα ακολουθήσει νέος συρμός. Κάποιοι που δεν αντέχουν βγαίνουν. Το τρενο μισοαδείαζει. Φτάνει απέναντι το desiro με κόσμο που παίρνει το rail bus για Πειραιά. Είναι ήδη 19:45. Καμία ανακοίνωση!!! Ο κόσμος μπαίνει στο τρένο για Πειραιά. Καμία ανακοίνωση. Τους ενημερώνουμε εμείς οτι ο συρμός είναι για Κιάτο και έχει καθυστέρηση. Βγαίνουν από το τρένο. Ανακοίνωση από μεγάφωνα : ":Όποιος θέλει μπορεί να βγεί. Ακολουθεί νέος συρμός". "Παρακαλώ απομακρυνθείτε απο τις πόρτες να φύγουμε". Κλείνουν οι πόρτες και το τρένο...ξανασβήνει!!! Ξαναπερνάει ο security και μας βγάζουν όλους έξω. Εν τω μεταξύ φτάνει ο συρμός που έρχεται από Κιάτο. Μετακινείτε ο χαλασμένος στην άκρη της αποβάθρας προς Πειραιά για να χωρέσουν και οι δύο μαζί στην ίδια γραμμή - αποβάθρα. Καμία ανακοίνωση. Μαθαίνουμε από άλλους επιβάτες ότι θα πρέπει να μπούμε στον συρμό που μόλις έφτασε από Κιάτο ο οποίος θα γυρίσει προς Κιάτο. Όσοι ήρθαν με αυτόν θα μπούνε στο δικό μας τον χαλασμένο για να πάνε προς Πειραιά. Στην παραπάνω Photo ο χαμός που ακολούθησε.



Η προσέγγιση του συρμού από Κιάτο. Στο βάθος ο πρώτος συρμός.


Τελικά αναχωρήσαμε για Κιάτο 19:15.
Ο συρμός είχε πρόβλημα από τον Πειραιά!! Άλλαξαν ένα rail-bus στου Ρέντη αλλά το πρόβλημα συνεχίστηκε.

Χωρίς άλλο σχόλιο...

Από proastiakos.ning.com

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Ρωτούν τα blogs για πληροφορίες περί μετακίνησης ΑΜΕΑ με τον προαστιακό, γιατί με τον ΟΣΕ δεν βγάζουν άκρη.

Έλαβα το εξής mail:

Προσπαθώ να βρω ένα τηλέφωνο να πάρω τις πληροφορίες που χρειάζομαι αλλά δε βρίσκω κάτι να με καλύπτει και σκάφτηκα να επικοινωνήσω με εσάς.
Θέλει η μητέρα μου να πάει στο Κιάτο. Είναι άτομο με ειδικές ανάγκες και θέλω να είμαι σίγουρη ότι δε θα ταλαιπωρηθεί.
Αρχικά αν πάρει το προαστιακό από το σταθμό του Πειραιά θα χρειαστεί να αλλάξει συρμό σε κάποιον άλλο σταθμό;Αν ναι σε ποιον;

Μπορεί να μου εγγυηθεί κάποιος ότι θα μπορεί να ταξιδέψει χωρίς συνοδεία;Η θα πρέπει να είμαι μαζί της και να επιστρέψω μετά;
Θα είναι καθιστή σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού;Υπάρχουν συρμοί με κλιματισμό;

Υπάρχει μελετημένος χώρος για αποσκευές;
Έχω νευριάσει πάρα πολύ γιατί είναι απλές πληροφορίες αυτές που χρειάζομαι και το 2105297777 πλέον δεν ισχύει ενώ το 1110 δε σε συνδέει με κάποιον εκπρόσωπο, αντί αυτού σε παραπέμπει στην ιστοσελίδα όπου δεν αναφέρει τπτ ικανοποιητικό για τα ΑΜΕΑ.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ

Από proastiakos.ning.com η ανάρτηση με τα σχόλια.

ίδια και τα ίδια στο δρομολόγιο των 15:00 από Αθήνα για Κιάτο χθες 14-7-2010. Δύο συρμοί μόνο, χωρίς κλιματισμό με 70 άτομα όρθιους το κάθε βαγόνι.
Εκνευρισμός φωνές λιποθυμίες. Το "σεβαστό προσωπικό" του τραίνου στην κοσμάρα του. Ανακοίνωση στα Μέγαρα όποιος δεν μπορεί να αλλάξει βαγόνι δηλαδή 150 άτομα από το ένα βαγόνι να προστεθούν στα άλλα 150 του άλλου που δεν είχε επίσης κλιματισμό.
Στην Κόρινθο ζήτησα εξηγήσεις από τον οδηγό γιατί ο προϊστάμενος του τραίνου ήταν κρυμμένος και η απάντηση «να τα πεις στους από πάνω». Στο Κιάτο σε παράπονα στον σταθμάρχη μου απάντησε ότι είναι σε άλλη εταιρεία και δεν ξέρει τίποτα και να πάω στα κεντρικά στην Αθήνα για παράπονα. Μέσα ήσαν πάνω από δέκα άτομα υπάλληλοι, τι έκαναν όλοι αυτοί εκεί δεν ξέρω όλοι ήσαν ανεύθυνοι και είχα δίκιο αλλά έφταιγαν κάποιοι άλλοι. Όταν ρώτησα αν κάποιος με πρόβλημα υγείας πάθαινε μια ανακοπή ποιος θα ήταν υπεύθυνος. Απάντηση δεν πήρα.

Ζήτησα από δύο παρόντες στο σταθμό αστυνομικούς την σύλληψη των υπευθύνων για μια σειρά από παραπτώματα. Βρέθηκε μόνο ο προϊστάμενος του τραίνου, οι άλλοι είχαν εξαφανιστεί, του οποίου πήραν τα στοιχεία, Θα στραφώ νομικά εναντίον του και εναντίον κάθε άλλου υπευθύνου με αγωγή και μήνυση. Θα απαιτήσω μεγάλη οικονομική αποζημίωση, την οποία θα καταθέσω αυτούσια στο Χαμόγελο του παιδιού.

Φθάνει πια παίρνουν τα λεφτά μας, μας φέρονται χειρότερα και από εμπορεύματα, βάζουν τον ¨Έλληνα φορολογούμενο 1.000.000€ την ημέρα μέσα και νομίζουν ότι είναι στην εποχή του Τρικούπη. Φθάνει πια μην μείνετε απαθείς, Διεκδικήστε τα δικαιώματα σας.


Σχόλια:

----------------------------------------------------------------------------------
Άγιο είχες που την γλύτωσες έτσι φθηνά. Θα μπορούσαν αυτοί οι 10 ανευθυνο-υπεύθυνοι να σε πλακώσουν και στο ξύλο, να σε κάνουν ασήκωτο και να σου κάνουν και μήνυση που με το αίμα σου τους λέρωσες τα πατώματά "τους" !!! Περαστικά μας.
----------------------------------------------------------------------------------


Μια από τα ίδια στο δρομολόγιο των 16:00. Σταματήσαμε κορινθο για μισή περίπου ώρα... χωρίς ενημέρωση... και χωρίς κλιματισμό περιμάναμε και συνεχίσαμε το ταξίδι μας... Η απάντηση στο αίτημα για πληροφόρηση ήταν.... "υπομονή". Πόση πια υπομονή να έχουμε?
-------------------------------------------------------------------------------------

Στην Γερμανία που έγινε ίσως για πρώτη φόρα λόγω καύσωνα (40 βαθμών) να χαλασει ο κλιματισμός σε τρένο (44 άτομα χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια) , εκτός του ότι ζήτησαν συγνώμη μερικές δεκάδες φορές,το θέμα ερευνάτε από την αστυνομία.

Εδώ (με 35 βαθμούς) στην λιποθυμία μιας εγκύου δεν κουνήθηκε φύλλο.
-----------------------------------------------------------------------------------


Εμεις φταίμε...γιατι αν κατεβαίναμε ολοι κάτω και δεν δεχόμασταν να ταξιδέψουμε υπό άθλιες συνθήκες και πηγαινε ο συρμός μονος του στο Κιατο ολο και καποιος "απο πανω" θα φοβόταν μην κουνηθει η θεσουλα του...έπειτα,υπάρχει και ο μοναδικος τροπος για να γινει κατι αυτη τη στιγμη στη χώρα : τα κανάλια. Αλλά αυτά δεν στέλνουν κανένα δημοσιογράφο αν τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά!!! Βαρέθηκα παιδιά, να πληρώνω και να με αντιμετωπίζουν σαν βλάκα χωρίς δυνατότητα να απαιτήσω σεβασμό...

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Κανένα δρομολόγιο στον προαστιακό την Πεμπτη 8 Ιουλίου.

Ούτε τα δρομολόγια των κοινωνικών αναγκών θα γίνουν στον προαστιακό,για πρώτη φορά αν θυμάμαι καλα,την ημέρα της 24ωρης απεργίας 08/07/10.