Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Πρόστιμο €110.000 για τον Προαστιακό Μεταμόρφωσης

Δίχως όρια φαίνεται να είναι η ελληνική γραφειοκρατική τρέλα. Πρόστιμο 110.000 ευρώ έχει βεβαιώσει η Πολεοδομία στον σταθμό του Προαστιακού στην Μεταμόρφωση, καθώς πρόκειται για αυθαίρετο κτίσμα.

Είναι μία από τις σπάνιες περιπτώσεις, όπου το ελληνικό Δημόσιο επιβάλλει πρόστιμο στον… εαυτό του. Και αυτό την στιγμή που σε όλη την χώρα υπάρχουν χιλιάδες αυθαίρετα κτίσματα, τα οποία μάλιστα βρίσκονται σε αιγιαλούς ή αρχαιολογικούς χώρους.

Άξιον απορίας είναι και το γεγονός ότι το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων δεν μερίμνησε εδώ και οκτώ μήνες για να τεθεί σε λειτουργία ένα έργο που θα εξυπηρετούσε τις ανάγκες όχι μόνο των 75.000 κατοίκων της Μεταμόρφωσης, αλλά και των περίπου 40.000 εργαζομένων της βιομηχανικής περιοχής του Δήμου.

Αυθαίρετος Προαστιακός

Ο συγκεκριμένος σταθμός έχει αποπερατωθεί από τον Σεπτέμβριο του 2008, όμως δεν μπορεί να συνδεθεί με το δίκτυο της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ και κατά συνέπεια παραμένει μέχρι σήμερα εκτός λειτουργίας, επειδή είναι αυθαίρετος.

«Ο Προαστιακός της Μεταμόρφωσης είναι αυθαίρετος επειδή κατασκευάστηκε χωρίς οικοδομική άδεια, καθώς δεν έχει ενταχθεί, όπως οι υπόλοιποι σταθμοί, στα ολυμπιακά έργα» επισημαίνει στο Capital.gr η διευθύντρια πολεοδομίας βορείου τομέα της Νομαρχίας Αθηνών, κ. Κατερίνα Μαργαρίτου.

Χρειάστηκε να περάσουν 18 μήνες, κατά την διάρκεια των οποίων, υπήρξε ένα απύθμενο γραφειοκρατικό πινγκ πονγκ μεταξύ του πρώην υπουργείου Περιβάλλοντος, της Πολεοδομίας και της ΕΡΓΟΣΕ. Τελικά, ο Προαστιακός της Μεταμόρφωσης εκτιμάται ότι έως το τέλος του μήνα θα ξεκινήσει να λειτουργεί με μία προϋπόθεση: Ότι το πρόστιμο των 110.000 ευρώ που έχει επιβληθεί στην ΕΡΓΟΣΕ θα έχει «τακτοποιηθεί».

«Έχει επιβληθεί για το αυθαίρετο κτίσμα πρόστιμο 110.000, το οποίο όμως, δεν θα καταβληθεί, καθώς, σύμφωνα με απόφαση των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων τόσο ο ΟΣΕ όσο και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ υπάγονται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Επομένως, το πρόστιμο δεν θα υλοποιηθεί και εκτιμούμε ότι τις προσεχείς ημέρες θα ηλεκτροδοτηθεί ο σταθμός και θα δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία του τελευταίου ενάμιση χρόνου» σημειώνει ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, κ. Δ. Τζίτζιφας.

Του Δημήτρη Δελεβέγκου capital.gr

14 σχόλια:

hackaday είπε...

Πολλές καλησπέρες ακάλυπτε...

acaliptos είπε...

Γεια σου Hackaday...ναι 'σε καλά.

Ανώνυμος είπε...

skata. alli mia stasi ston dromo mou ara perissoteros xamenos xronos....

acaliptos είπε...

Άποψη σου να μην θες άλλους σταθμούς.
Αρκετοί άλλοι που μένουν εκεί κοντά έχουν διαφορετική άποψη.

Νώντας Κ είπε...

Μας δουλεύουν όλοι οι αν-αρμόδιοι σχετικά με αυτό το θέμα. Αυτός ο σταθμός είναι πολύ σημαντικός, θα εξυπηρετεί και τους γύρω δήμους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το σταθμό ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ σε 10 λεπτά με το λεωφορείο είσαι στο κέντρο της Νέας Ιωνίας και στον ίδιο περίπου χρόνο σε Λυκόβρυση και Αχαρνές.

Έλεος με την απίστευτη και απύθμενη γραφειοκρατία.

acaliptos είπε...

Άραγε θα μάθουμε ποτέ Νώντα τι πραγματικά παίζεται?

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς Αθηνών είπε...

Λετε να λειτουργησει πριν τις Δημοτικες/Νομαρχιακες Εκλογες;

Αμφιβαλλω...

Παντως, ο σταθμος ειναι απολυτα απαραιτητος, γιατι βρισκεται σε κεντρικο σημειο της Μεταμορφωσης, ενος δημου πυκνοκατοικημενου και με βιομηχανικη συνοικια... Η προσθηκη του στο δικτυο θα αυξησει σε μεγαλο βαθμο το επιβατικο κοινο του προαστιακου...

acaliptos είπε...

Το ίδιο ισχύει και για τους άλλους σταθμούς που είναι έτοιμοι (Αγ.Ανάργυροι,Αχαρναί)
άλλα δεν βλέπω φως στο τούνελ.

Ανώνυμος είπε...

tha kano mia protash na anevasei kapoios mia selida sto facebook na mazepsoume 1000 melh kai na kateboume na kanoume katalhpsh ston stathmo ths metamorfoshs parakoliontas ta dromologia na deis poa anoigei aurio kiolas.

acaliptos είπε...

Αν και δεν πολυπιστεύω στα group στο facebook,ξεκίνα την σελίδα να δούμε την συμμετοχή.
Στο να κλείσουμε την γραμμή είμαι κατά.

hackaday είπε...

Καλησπέρα και καλή εβδομάδα.

acaliptos είπε...

Επίσης hackaday

Νώντας Κ είπε...

Δε χρειάζεται να κλείσει καμμιά γραμμή. Αν υπάρξει συντονισμός με ανάλογα συγκοινωνιακά blog, forums και λοιπά, μπορεί νά γίνει μικρή συμβολική κατάληψη στο σταθμό Μεταμόρφωσης, στην αποβάθρα.
Από την πλευρά της Τατοϊου, έχει μια "είσοδο" στον τσίγκο περίφραξης.

acaliptos είπε...

Νωντα άκουσα ότι ο υπουργός είπε θα λυθεί το θέμα σε έναν μήνα.