Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011

Ανέκδοτο: Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ καταγγέλλει ως παράνομες και καταχρηστικές τις κινητοποιήσεις.Ε και??????

Πρώτη φορά είναι που δεν τηρούνται τα νόμιμα χρονικά όρια προκήρυξης μιας απεργίας?

Το παρακάτω ισχύει άραγε???

8.8.1 Κήρυξη απεργίας

Για την άσκηση του δικαιώματος απαιτείται προειδοποίηση του εργοδότη (ή της επαγγελματικής του οργάνωσης) 24 τουλάχιστον ώρες πριν από την πραγματοποίησή της.

Για τους εργαζόμενους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου στο Δημόσιο, στους ΟΤΑ, στα ΝΠΔΔ και στις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, η λειτουργία των οποίων έχει ζωτική σημασία για την εξυπηρέτηση βασικών αναγκών του κοινωνικού συνόλου, απαιτείται η γνωστοποίηση των αιτημάτων με δικαστικό επιμελητή 4 πλήρεις ημέρες πριν την πραγματοποίηση της απεργίας.


Ξαφνικά θέλει να με πείσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ότι νοιάστηκε για τους επιβάτες.

Ορίστε και η ανακοίνωση

Ανακοίνωση για την εξαγγελία κινητοποιήσεων από το σωματείο εργαζομένων προαστιακού 25-09-2011


Αθήνα, 25 Σεπτεμβρίου 2011Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ καταγγέλλει ως παράνομες και καταχρηστικές τις κινητοποιήσεις που εξήγγειλε για τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου το σωματείο εργαζομένων στον προαστιακό σιδηρόδρομο και που θα οδηγήσουν σε μεγάλη ταλαιπωρία το επιβατικό κοινό, καθώς δεν τηρήθηκε καμία από τις νόμιμες διαδικασίες που προβλέπει η εργατική νομοθεσία.

Η γνωστοποίηση των κινητοποιήσεων έγινε μόνο με δελτίο τύπου που εξέδωσε το σωματείο του προαστιακού σιδηροδρόμου μια μόλις ημέρα πριν προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σεβόμενη τους επιβάτες που χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους τον προαστιακό σιδηρόδρομο θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την πραγματοποίηση των δρομολογίων και θα ζητήσει να αποδοθούν αστικές και ποινικές ευθύνες σε όσους εμποδίσουν με παράνομες ενέργειες την ομαλή διεξαγωγή των δρομολογίων του προαστιακού.

Από τη Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Την Δευτέρα 26/9/11 ανακοίνωσαν :

''ότι η απεργία του Σωματείου Εργαζομένων Προαστιακού και της Π.Ε.Π.Ε. κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών και το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά αντίστοιχα, παράνομη και καταχρηστική.

Ύστερα από αυτή την εξέλιξη οι εργαζόμενοι καλούνται και οφείλουν να επιστρέψουν στην εργασία τους.
''

Δηλαδή επέστρεψαν στην δουλειά τους και πραγματοποιήθηκαν τα δρομολόγια????
Όχι φυσηκα , κήρυξαν στάση εργασίας από 18:00 έως τα μεσάνυχτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: