Πέμπτη 29 Μαΐου 2008
Σάουνα στον προαστιακό.
Διατήρηση Δρομολογίων Προαστιακού μέχρι νεοτέρας.
Αυτή η κατάσταση βολεύει τους επιβατες που μετακινούνται στον άξονα Αεροδρόμιο-Κιάτο και ακόμη περισσότερο αυτούς που μετακινούνται μεταξύ Ανω Λιόσια-Κιάτο καθώς υπάρχουν 6 χρονικά διαστήματα της 1 ώρας που τα δρομολόγια είναι 2.Εχω την εντύπωση ότι με τα απευθείας δρομολόγια Αεροδρόμιο-Κιάτο η επιβατική κίνηση έχει αυξηθεί.
Στον αντίποδα τώρα αυτοί που χρησιμοποιούσαν την γραμμή Πειραιάς-Κηφισίας και ειδικά όσοι είχαν εξάμηνες κάρτες φάγανε φόλα θα έλεγα και αναγκάζονται να παίρνουν άλλα μεταφορικά μέσα (Ησαπ κυρίως)με αποτέλεσμα να τους κοστίζει σε χρόνο και σε χρήμα για τους κατόχους εξαμηνιαίων καρτών.
Πέμπτη 22 Μαΐου 2008
Εκτροχιάστηκε συρμός του Προαστιακού χωρίς επιβατες.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ; ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΦΘΑΣΕ ΣΕ ΣΤΑΘΜΟ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
ΕΝΤΟΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΑΠΟ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΣΤΟΝ Σ.Σ.ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ ΧΘΕΣ ΤΟ ΠΡΩΙ.Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΥΡΜΟΣ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟ ΚΙΑΤΟ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΕΤΑΙ ΕΝΤΟΝΑ. Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΦΘΑΣΕ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΑ ΜΑΙΛ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.
ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ.
ΑΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ κοΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΟΣΟ- ΟΣΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ. ΠΟΥ ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΔΟΦΟΡΟ.
Παρασκευή 16 Μαΐου 2008
Μην πετάτε το ακυρωμένο εισιτήριο.Αστο για τον επόμενο!
Μια κίνηση συνεργασίας των πολιτών της Αθήνας που αντιδρούν στις μαζικές αυξήσεις των τιμών βασικών αγαθών.
Τα αστικά εισιτήρια ισχύουν για μιάμιση ώρα από την στιγμή της πρώτης ακύρωσης για όλα τα μέσα(μετρό,τραμ,προαστιακό,ηλεκτρικό,λεωφορεία),ακόμα και να λήξη η μιάμιση ώρα εάν είσαι μέσα στο μέσο και το έχεις ακυρώσει δεύτερη φορά ισχύει μέχρι την αποβίβαση.
Επίσης και τα εισιτήρια του προαστιακού πάνω από 3€ ισχύουν για μιάμιση ώρα.
ΑΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ πάνω στα ακυρωτικά μηχανήματα....
Δευτέρα 12 Μαΐου 2008
Ξεκινάει η γραμμή ΟΣΕ Κόρινθος-Τρίπολη κλείνει η Κιάτο-Πάτρα
Τα δοκιμαστικά δρομολόγια έχουν ξεκινήσει καιρό τώρα και αρκετοί αναμένουν την επίσημη ημερομηνία έναρξης από τον ΟΣΕ.
Αρκετοί φυσικά περιμένουν και τα δρομολόγια Κορίνθου-Άργους-Ναυπλίου και ελπίζουν να είναι στην αρχή της τουριστικής περιόδου και όχι αργότερα.
Κατι άκουσα και για μετεπιβίβαση στο Αργός όσων θέλουν να πάνε Τρίπολη.....άμα γίνει αυτό έχει χαθεί η μπάλα...όταν ήδη θα υπάρχει μια μετεπιβίβαση στην Κόρινθο που θα ταξιδεύουν οι επιβατες μέσω προαστιακού.
Κάποια στιγμή πρέπει να κλείσει και η γραμμή Κιάτο-Πάτρα για εργασίες και προκείμενο να αποκόψουν όλη την Πελοπόννησο σιδηροδρομικά το καθυστερούν έτσι ώστε να ξεκινήσει η Τρίπολη.
Παρασκευή 2 Μαΐου 2008
Σιδηρόδρομος στην Κρήτη.
Η πρόταση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο για το Χωροταξικό.
Κύριε νομάρχη, κύριε πρόεδρε, κυρίες και κύριοι νομαρχιακοί σύμβουλοι,
Είμαστε μια ομάδα Κρητικών από το Ρέθυμνο, που βρεθήκαμε να έχουμε κάποιες κοινές απόψεις για τα συγκοινωνιακά πράγματα του τόπου μας. Μέσα από τις σελίδες του ιντερνετικού φόρουμ που συναντιόμαστε και μετά από μια κουβέντα που άρχισε μέσα στο γενικότερο προβληματισμό μας για τα ζητήματα της Κρήτης, νομίζουμε πως ήρθε η ώρα να κάνουμε τον προβληματισμό αυτό περισσότερο γνωστό στους συντοπίτες μας. Μιλάμε για την δημιουργία σιδηροδρομικής γραμμής στη Κρήτη.
Υπάρχουν πολλές επιμέρους παράμετροι που πρέπει να εξεταστούν. Δεν είμαστε ειδήμονες, ούτε έχουμε προσωπικά οφέλη και συμφέροντα. Απλά αγαπάμε το νησί και βλέπουμε ότι ένα ιδανικό μέσο για να αποκτήσουν πλουραλισμό και μεγαλύτερη ασφάλεια οι τοπικές δημόσιες συγκοινωνίες, είναι ο σιδηρόδρομος. Παραθέτουμε κάποιες αντικρουόμενες σκέψεις που κάναμε για το συγκεκριμένο θέμα:
Τι είναι ο σιδηρόδρομος για την Κρήτη;
Ένα έργο που θα μείνει όνειρο ή που θα γίνει πραγματικότητα;
Μια ανούσια πολυτέλεια ή μια αναγκαιότητα;
Μια σπατάλη χρήσιμων πόρων ή μια εξοικονόμηση αυτών;
Μια ακαδημαϊκή συζήτηση ή μια εφαρμόσιμη λύση;
Όλοι μας ξέρουμε ότι η πρώτη μελέτη για το θέμα έγινε κατά την περίοδο της αυτονομίας του νησιού (δηλ. 1898 – 1913). Μάλιστα προβλέπονταν μια σιδηροδρομική γραμμή στην ενδοχώρα και όχι παραλιακά (Αρκεί να πούμε ότι σήμερα μιλάνε σοβαρά κάποιοι για καινούριο οδικό άξονα που θα διασχίζει την Κρήτη κατά μήκος της ενδοχώρας). Δεν είναι λοιπόν το θέμα καινούριο ώστε να το χαρακτηρίσει κανείς ως όνειρο απατηλό.
Με δεδομένη την οικειότητα που έχουμε οι Κρητικοί με τα αυτοκίνητά μας, το θέμα φαντάζει τουλάχιστο παράταιρο, αφού προσδοκούμε τον εκσυγχρονισμό του υπάρχοντος οδικού δικτύου μάλλον, παρά τη διασπορά των υπαρχόντων κεφαλαίων σε μια δράση με αμφίβολη χρηστικότητα άρα εμπορική αξία, όπως θα υποστήριζαν πολλοί. Η απάντηση ίσως ξαφνιάσει. Ο σιδηρόδρομος δεν θα υποκαταστήσει κανένα από τα υπάρχοντα μεταφορικά μέσα. Θα συμβάλλει όμως στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του οδικού δικτύου και στην αναβάθμιση περιοχών που θα διασχίσει παρόμοια με το οδικό δίκτυο.
Μα θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί ένα τόσο δαπανηρό εγχείρημα; Οι αριθμοί δείχνουν ότι πρόκειται για μια επένδυση λιγότερο δαπανηρή από αυτή ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου. Σε ότι αφορούν στα κεφάλαια, αυτά υπάρχουν σε δράσεις της Ε.Ε. παρόμοιες με τα γνωστά ΚΠΣ, που αφορούν μόνο στο συγκεκριμένο θέμα.
Η ομάδα μας έχει συγκροτηθεί με σκοπό να προωθήσει την ιδέα του σιδηροδρόμου στην Κρήτη. Η συζήτηση που ελπίζουμε να ξεκινήσει με αυτήν μας την πρωτοβουλία, θα αποδείξει σε όλους το εφαρμόσιμο της λύσης αυτής, αλλά και την αναγκαιότητα για σύγχρονες, ασφαλείς και αξιόπιστες συγκοινωνίες, που θα συμβάλλουν πρωτίστως στο σπάσιμο της σημερινής «περιοχικής απομόνωσης» του νησιού. Πιστεύουμε λοιπόν σε μια παγκρήτια προσπάθεια, χωρίς τοπικισμούς και κομματισμούς. Για να γίνει η Κρήτη πραγματικά ενιαία.
1. Καταρχήν το παρόν κείμενο, έχει αναρτηθεί σε blog στο internet, στη διεύθυνση cretanrail.wordpress.com
2. Θα έρθουμε σε επαφή με ανθρώπους από άλλα μέρη της Κρήτης που μπορούν να δημιουργήσουν εκεί πυρήνες που θα γνωστοποιούν την υπόθεση.
3. Θα οργανώσουμε μια ημερίδα για το θέμα, με ομιλητές επιστήμονες συγκοινωνιολόγους και τεχνοκράτες (π.χ. εκπρόσωπο από την Αττικό Μετρό), και καλεσμένους πολιτικούς και παράγοντες των επιμελητηρίων.