Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2007

Νεα δρομολογια προαστιακου μετα την ολοκληρωση των εργων

Ελπίζω να σταματησουν οι καθυστερήσεις με αυτην την αλλαγη και οταν φτιαχτουν αυτες οι γεφυρες στο Σ.Κ.Α(Σιδηροδρομικο Κεντρο Αχαρνων) και μειωθεί ο χρόνος για Κιατο, να ξεκινανε πιο πρωι τα δρομολογια και στην γραμμή του αεροδρομιου αλλα και στου Κιατου όπως ειχαν δεσμευτεί με παλαιότερες δηλωσεις(πριν τα εργα ηλεκτροκίνησης Σ.Κ.Α-Πλακεντιας το πρωτο για αεροδρομιο εφευγε 04:39)
Πρεπει να καταλαβουν στον προαστιακο οτι δεν βολευουν τα δρομολογια αρκετους επιβατες που ταξιδευουν με τις πρώτες πρωινές πτήσεις, οπως και αυτοί που πάνε Πελοπόννησο θα επιθυμούσαν να έφταναν Κιατο πιο νωρίς το πρωι και τα δρομολογια μεχρι το Κιατο να ειναι ανα 30'(προεκταση στην ουσια τις γραμμης Πειραιας-Κiφiσιας).

Ξανά αλλάζουν λοιπον τα δρομολογια του προαστιακου μετα την ολοκλήρωση των έργων στο άξονα Αθηνων-Αχαρναι.
Συγκεκριμένα, αποκαθίστανται οι υπηρεσίες της γραμμής Πειραιάς - Κιάτο - Πειραιάς ανά μια ώρα, τα δρομολόγια Πειραιάς - Nερατζιώτισσα - Πειραιάς γίνονται Πειραιάς - Κηφισίας - Πειραιάς ανά μισή ώρα και τα δρομολόγια στο τμήμα Aεροδρόμιο - Nερατζιώτισσα -Aεροδρόμιο ανά 20 λεπτά περίπου.Ολα αυτά με αλλαγές των δρομολογίων
στην γραμμη Aεροδρόμιο - Nερατζιώτισσα -Aεροδρόμιο και στην γραμμη του Κιατου υπαρχουν αλλαγες απο 5-10 λεπτα.Αναλυτικα στο www.proastiakos.gr/index.php?getwhat=1&oid=34&id=&tid=36
Ανακοινώθηκε επίσης για πολλοστή φόρα οτι εως τις αρχές του νέου έτους θα έχουνε ολοκληρώθει τα έργα στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών με αποτέλεσμα να μειωθεί κατά τουλάχιστον 20 λεπτά ο χρόνος ταξιδιού προς Κόρινθο και Κιάτο. Μέσα στο 2008 ξεκινούν επίσης τα δρομολόγια του Προαστιακού προς Χαλκίδα ενώ ακολουθεί το Ξυλόκαστρο, η Θήβα και το Λαύριο.

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διαβασα σημερα οτι εγινε αναθεση του εργου κατασκευης του δικτυου ηλεκτροδοτησης για το τμημα ΣΚΑ-ΚΙΑΤΟ (στις 29-8-07) με οριο ολοκληρωσης τους 22 μηνες!!!

acaliptos είπε...

δεν διαβαζω πουθενα αν οι εργασιες θα γινονται μονο νυχτα που σταματανε οι συρμοι η θα υπαρξουν και περικοπες δρομολογιων

Ανώνυμος είπε...

ama ginei etsi tin katsame. alla den nomizo giati ton axona kiato-pirea den ton peirazoun. theoroun oti den iparxei enallaktikos opos sta ipoloipa...

Ανώνυμος είπε...

gia auto kai oi 22 mines paradosis tou ergou

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς (τουλάχιστον για το τμήμα Νερατζιώτισσα – Αεροδρόμιο) τα πράγματα έχουν χειροτερέψει πολύ.
Συγκεκριμένα:
α. Στην γραμμή Νερατζιώτισσα – Αεροδρόμιο γίνονται (ανά ώρα) τρία δρομολόγια σε διάστημα 28 λεπτών και κανένα (!) στα υπόλοιπα 32 λεπτά.

β. Για να μεταβεί κάποιος από τον σταθμό Πλακεντίας προς Κόρινθο παλαιότερα μπορούσε να ταξιδέψει απ’ ευθείας, κατόπιν έπρεπε να αναμένει στην Νερατζιώτισσα επί 10 λεπτά, ενώ τώρα ο χρόνος αναμονής είναι 19 έως 27 λεπτά!

γ. Στην γραμμή Νερατζιώτισσα – Αεροδρόμιο το τελευταίο δρομολόγιο γίνεται νωρίτερα από πρίν.

Για όλα τα παραπάνω σημεία η κατάσταση ακόμα και σε σχέση με τα (μειωμένα) δρομολόγια του Αυγούστου είναι πολύ χειρότερη

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα 6 Σεπτεμβρίου ανάρτησαν νέες αλλαγές επί των προηγουμένων αλλαγών!!! Τα δρομολόγια Πειραιάς - Κηφισίας έγιναν Πειραιάς - Νερατζιώτισσα. Δεν μπορώ να καταλάβω με ποιά κριτήρια γίνεται ο προγραμματισμός. Η προχειρότητα και επιπολαιότητα είναι απίστευτες. Επίσης να θυμίσω ότι σύμφωνα με τον "χάρτη υποχρεώσεων" πρέπει τα δρομολόγια να εμφανίζονται στους φωτεινούς πίνακες. Φαίνεται όμως ότι και οι ίδιοι αιφνιδιάσθηκαν με τα νέα δρομολόγια και δεν πρόλαβαν να ετοιμαστούν!

acaliptos είπε...

δρομολόγια ειναι ακομα Πειραιάς - Κηφισίας απλα δεν το γραφουν....

Ανώνυμος είπε...

Και όμως όχι. Οι αναρτήσεις στους σταθμούς άλλαξαν δύο φορές σε τρεις ημέρες: σήμερα ήμουν στον σταθμό την ώρα που κολλούσαν τα χαρτιά. Το ίδιο και στο ίντερνετ. Έχω κρατήσει τα αρχεία της Δευτέρας και τα σημερινά:
http://www.proastiakos.gr/?getwhat=1&oid=34&id=&tid=36

acaliptos είπε...

το ξερω οτι οι αναρτήσεις στους σταθμούς άλλαξαν δύο φορές σε τρεις ημέρες,εχω κρατήσει και εγω τα αρχεία,τα τρενα ομως πανε Κηφισίας και αυτο φαινεται γιατι ενω η διαδρομη ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΝΕΡ επρεπε να ειναι 2 με 3 λεπτα τωρα λεει 9 λεπτα...
δηλαδη λεω οτι δεν το γραφουν σημερα αλλα τα τρενα πανε..
το γραψαν την πρωτη μερα μονο..

Ανώνυμος είπε...

Και γιατί το κρατάνε κρυφό;;;
Στην γραμμή Πειρ - Νερ η διαδρομη ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΝΕΡ είναι 3 λεπτά. Τα 9 λεπτά ισχύουν για την γραμμή Πειραιας - Κιάτο. Βέβαια είναι δύσκολο να πιστέψης ότι το τραίνο παραμένει ακίνητο τόση ώρα, αλλά για αυτό λέω ότι τα πράγματα συνεχώς χειροτερεύουν. Άν θέλης να πειστής πάντως μίλησε με το 1110.

Ανώνυμος είπε...

Στο ΛΟυτράκι έχουν κολήσει αφίσες που ζητούν την προέκταση του προαστιακού να φτάνει εδώ και τώρα στην πόλη. Ο σταθμός στον Ισθμό δεν φτάνει τονίζουν, είναι στα 6 χιλιόμετρα από την πόλη. Εάν κάποιος έχει φωτογραφίσει την αφίσα, ας την στείλει για ανάρτηση και προώθηση. ΣΤαθμός στο Λουτράκι τώρα!!! Μπορεί να γίνει και στον υπάρχον σταθμό, εάν περιφραχθεί ή πεζοδρομηθεί η διαδρομή του μέσα στην πόλη: αρκεί να γίνει μόλις σε μήκος ενός χιλιομέτρου!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Διαφωνω στο να γινει σταθμος στον Ισθμο. Αφου δεν ηταν στον αρχικο σχεδιασμο του. Αν γινει αυτο θα αυξηθει ο χρονος απο κιατο για Αθηνα. Ας βρεθει αλλος τροπος για το Λουτρακι. Ας πουμε απο κορινθο ή απο Αγ.Θεοδωρους. Δεν θα θελω να καταντησει η Διαδρομη Κιατο Σ.Κ.Α 2 ωρες.Εχουμε κανει και εναν σχεδιασμο στη ζωη μας και δεν μπορει ο Παπα-λιγουρας να το εκμεταλευεται για ψηφοθηρικους σκοπους. Ημαρτον....

Ανώνυμος είπε...

Τα δρομολόγια του Πειραιά επανέρχονται μέχρι την Κηφισίας!! Προφανώς υπήρχαν διαμαρτυρίες. Οι άνθρωποι όμως είναι απίστευτοι... Κάθε τρείς και λίγο αλλάζουν τα δρομολόγια γιατί προφανώς κάνουν την πλάκα τους. Απόλυτη έλλειψη αρχικού σχεδιασμού και συνυπολογισμού των αναγκών των επιβατών.

acaliptos είπε...

ΜΠΑΧΑΛΟ

Ανώνυμος είπε...

Ο δήμος Λουτρακίου είναι αρκετά πλούσιος. Εχει έσοδα από το καζίνο, που δεν ξέρει τι να κάνει και αναλώνονται σε έργα βιτρίνας, συντριβάνια και πεζοδρόμια. Ας διαθέσουν λοιπόν κονδύλια για να συνδέσουν τη γραμμή μέχρι τον Ισθμό (που υπάρχει) και ας μείνει μόνιμα στο Λουτράκι ένας συρμός, που θα πηγαίνει πχ ανά 20 λεπτά πάνω - κάτω (Λουτράκι - Ισθμό) για μετεπιβίβαση.

Ανώνυμος είπε...

ειναι ο πιο πλουσιος δημος,παρολα αυτα ειχε δηλωση πτωχευση...