Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2010

Προβλήματα και στον προαστιακό Λάρισας-Θεσσαλονίκης.

Όπου προαστιακός (ΟΣΕ δηλαδή) και πρόβλημα.
Ακομα και στον προαστιακο Λάρισας Θεσσαλονίκης,παρόλο που είναι ηλεκτροκίνητος,υπάρχουν παρόμοια προβλήματα με αυτών των Αθηνών-Κιάτου.


Όπως αναφέρει με ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
η κ.Ηρώ Διώτη ''Ο πρόσφατος αποκλεισμός της κοιλάδας των Τεμπών έχει δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα σε εργαζομένους που αναγκάστηκαν μετά τον Αύγουστο να παίρνουν το ΙΧ τους για τη διαδρομή, να στραφούν και αυτοί στο τρένο. Με αποτέλεσμα πολλοί συρμοί να είναι υπερπλήρεις και αρκετοί επιβάτες να ταξιδεύουν όρθιοι, γεγονός που καθιστά το ταξίδι επικίνδυνο'' και ζητάνε αύξηση συχνότητας δρομολογίων με 111 εργαζόμενους να έχουν συγκεντρώσει υπογραφές.

Πληροφοριακά τα δρομολόγια είναι σχεδόν ανά 2 ώρες και για απόσταση 150 χλμ περίπου χρειάζονται 1 ώρα και 33 λεπτά με 12 στάσεις.

Ο ΟΣΕ απο τον αποκλεισμό της κοιλάδας των Τεμπών απέκτησε πελάτες από το πουθενά.
Δεν θέλει η δεν μπορεί να κάνει κάτι για να τους κρατήσει και μετά το άνοιγμα των δρόμων?

Το λογικό συμπέρασμα που βγάζω είναι ότι και να αρχίσει η ηλεκτροκίνηση και προς Κιάτο, λίγα είναι τα προβλήματα που θα λυθούν εφόσον ο ΟΣΕ δεν πυκνώσει τα δρομολόγια.

Παραθέτω την ερώτηση:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό

Υποδομών, Μεταφορών και ΔικτύωνΘΕΜΑ: Αύξηση συχνότητας δρομολογίων ΟΣΕ στον Προαστιακό Λάρισας-ΘεσσαλονίκηςΠολλά προβλήματα έχει δημιουργήσει η περικοπή δρομολογίων στο δίκτυο του Προαστιακού Σιδηροδρόμου μεταξύ Λάρισας-Θεσσαλονίκης από τις αρχές του περασμένου Αυγούστου. Δρομολόγια (1592 & 3592) που εξυπηρετούσαν εκατοντάδες πολίτες καθημερινά, που εργάζονταν κυρίως στο γειτονικό νομό Πιερίας κόπηκαν, με τη δικαιολογία του ασύμφορου οικονομικά.

Ο πρόσφατος αποκλεισμός της κοιλάδας των Τεμπών έχει δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα σε εργαζομένους που αναγκάστηκαν μετά τον Αύγουστο να παίρνουν το ΙΧ τους για τη διαδρομή, να στραφούν και αυτοί στο τρένο. Με αποτέλεσμα πολλοί συρμοί να είναι υπερπλήρεις και αρκετοί επιβάτες να ταξιδεύουν όρθιοι, γεγονός που καθιστά το ταξίδι επικίνδυνο. Ήδη, 111 εργαζόμενοι έχουν συγκεντρώσει υπογραφές, με αίτημα την επαναφορά του δρομολογίου των 6.50 (1592) Λάρισας-Θεσσαλονίκης και έχουν αποστείλει τη σχετική αίτηση στη Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Πελατών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ.

Την ίδια στιγμή, έχει ήδη κοινοποιηθεί στο υπουργείο ενυπόγραφη επιστολή 34 επαγγελματιών των ν. Λάρισας και Πιερίας, που ζητούν την άμεση λειτουργία του σιδηροδρομικού σταθμού (στάσης) Ευαγγελισμού και την πύκνωση των δρομολογίων της γραμμής Λάρισας-Θεσσαλονίκης, ειδικά τις ώρες αιχμής.

Δεδομένου όλων των παραπάνω, καθώς και ότι η δικαιολογία του «οικονομικά ασύμφορου» δεν ισχύει, καθώς οι περισσότεροι των επιβατών χρησιμοποιούν μηνιαίες κάρτες, κάτι που δεν φαίνεται στα εκδοτήρια.

Δεδομένου ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να καταστεί ο ελληνικός σιδηρόδρομος μη ανταγωνιστικός στη συνείδηση των κατοίκων της Λάρισας και της Πιερίας.

Δεδομένου ότι η επιλογή της κατάργησης δρομολογίων απαξιώνει ένα από τα πλέον "πράσινα" ΜΜΜ στη χώρας.Ερωτάται ο υπουργός:· Προτίθεται να παρέμβει, ώστε η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ να επαναφέρει τα «κομμένα», αλλά και να πυκνώσει τα υφιστάμενα δρομολόγια;

· Είναι στις προθέσεις του υπουργείου να δώσει το «πράσινο φως» λειτουργίας της στάσης Ευαγγελισμού, έως την αποκατάσταση των Τεμπών;Η ερωτώσα βουλευτής

Ηρώ Διώτη

3 σχόλια:

Νώντας Κ είπε...

Είναι γνώρισμα του ΟΣΕ να έχει δρομολόγια στη χάση και στη φέξη! Ακόμη και οι συχνοί και καθημερινοί χρήστες των ΜΜΜ, απορούμε που δεν πυκνώνουν τα δρομολόγια στα τρένα.

Ελλοχεύει βέβαια ο "κίνδυνος" να αντιδράσουν οι συνδικαλιστές του ΟΣΕ για υπερεργασία των συναδέλφων τους! Μπορεί να ζητήσουν και ειδικό επίδομα...

acaliptos είπε...

Επίδομα πύκνωσης δρομολογίων?
όλα πιθανά είναι....

Νώντας Κ είπε...

"Θα το δώσω το ρολόϊ και θα πάρω κομπολόϊ..." έλεγε το γνωστό άσμα. Τι να το κάνεις το ρολόϊ, αφού τα δρομολόγια του ΠΡΟΑστείου αργούν;Πάρε κομπολόϊ να ξενοιάσεις μας λένε με λίγα λόγια...