Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Δέσμευση για κατασκευή κλιματιζόμενου χώρου αναμονής επιβατών προαστιακού στο Κιάτο.


Η απάντηση του Υπουργείου υποδομών σε ερώτηση βουλευτή για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιβάτες στον σταθμό του Προαστιακού Σιδηροδρόμου Κιάτου καθώς δεν χρησιμοποιείται για τα δρομολόγια η κεντρική Αποβάθρα.



«Ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Κιάτου έχει 4 τροχιές διέλευσης αμαξοστοιχιών, τόσο για τη διέλευση των αμοξοστοιχιών του Προαστιακού, όσο και για τις αμαξοστοιχίες που εξυπηρετούν το υπόλοιπο δίκτυο της Πελοποννήσου.
Με το σημερινό εφαμοζόμενο «μοτίβο» των δρομολογίων του Προαστιακού χρησιμοποιείται η 4η τροχιά, διότι είναι η μόνη σηματοδοτούμενη και η μόνη που επιτρέπει την ασφαλή επι - αποβίβαση στους συρμούς του Προαστιακού τύπου 460/Desiro, λόγω του ότι η υψομετρική απόσταση σιδηροτροχιάς / αποβάθρας είναι 76 cm. Μελλοντικά θα γίνεται μόνιμα η χρήση της τροχιάς αυτής.

Η εν λόγω τροχιά είναι η πιο απομακρυσμένη από το κτίριο του σταθμού και τις παρεχόμενες σε αυτόν Υπηρεσίες σε σχέση με την 1η τροχιά επι - αποβίβασης.

Η 1η τροχιά, όμως, δεν επιτρέπει την ασφαλή επι - αποβίβαση στους συρμούς του Προαστιακού, επειδή έχει ανυψωθεί με σκύρο για την ανταπόκριση σε συρμούς του δικτύου Πελοποννήσου, και έτσι η υψομετρική απόσταση σιδηροτροχιάς - αποβάθρας είναι 38 cm. Επίσης, η τροχιά δεν είναι σηματοδοτούμενη.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και με στόχο την παροχή των καλύτερων υπηρεσιών προς τους επιβάτες, προτιθέμεθα να προβούμε στην κατασκευή μικρού γυάλινου και κλιματιζόμενου θαλάμου αναμονής επί της αποβάθρας της 4ης τροχιάς, καθώς και στην τοποθέτηση επιπλέον καθισμάτων.»


Τι καλά θα ήταν να γίνει και σε άλλους σταθμούς.......

2 σχόλια:

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς Αθηνών είπε...

Από δηλώσεις και υποσχέσεις... Να 'χαμε κι άλλες...

Λεφτά υπάρχουν...

acaliptos είπε...

Αν και δεσμεύονται εγγράφως, πρέπει να το δούμε για να το πιστέψουμε.