Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2007

Σχολιο στο blog του Υπουργου Μεταφορων και η απαντηση του

Κάτι άμεσο για τον προαστιακό δεν άκουσα,επέκταση ωραρίου όχι μόνο αργά το βράδυ άλλα και πιο νωρίς το πρωί πρέπει να γίνει και στον προαστιακό σε καθημερινή βάση αφού εξυπηρετεί το αεροδρόμιο.
Ο κόσμος συνωστίζεται στα πρωινά κυρίως άλλα και στα μεσημεριανά δρομολόγια,από Αθήνα μέχρι Μέγαρα και αντιστρόφως λόγο μικρής χωρητικότητας των συρμών για τόσους επιβάτες,έτσι αρκετοί επιβάτες ξαναγυρνάνε στα Ι.Χ τους.
Μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο(ηλεκτροκίνηση) πρέπει να ληφθούν κάποια άμεσα μέτρα όπως μεγαλύτερος αριθμός συρμών και διεύρυνση ωραρίου.

Παρακάτω παραθέτω την απάντηση του Κυρίου Χατζηδάκη.

"Επιβάτη Προαστιακού,
Θα λάβω υπόψη μου τις παρατηρήσεις σου. Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία της επιβατικής κίνησης που μου έδωσαν για τη γραμμή του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής η ανάγκη για επέκταση του ωραρίου αργά το βράδυ ή νωρίς το πρωί. Βέβαια, η εξέλιξη της επιβατικής κίνησης στον Προαστιακό είναι αντικείμενο συνεχούς μελέτης και ανάλογα με τη διαμόρφωση των στοιχείων, αναθεωρείται το ωράριο λειτουργίας και εξετάζεται η περαιτέρω δρομολόγηση συρμών. Μέχρι στιγμής, η διαδρομή από και προς το αεροδρόμιο καλύπτεται όλο το 24ωρο με τη γραμμή Χ95 του λεωφορείου της ΕΘΕΛ.

5 Δεκέμβριος 2007 12:23 μμ."

Κύριε Χατζηδάκη πολύ σωστά λέτε ότι η διαδρομή από και προς το αεροδρόμιο καλύπτεται όλο το 24άωρο από την ΕΘΕΛ που καλύπτει κάποιες συγκεκριμένες περιοχές τις Αθήνας,
άλλα δεν καλύπτονται τα προάστια τις Αθήνας που εξυπηρετεί ο προαστιακός.
Θα βοηθούσε πάρα πολύ στην αποκέντρωση αν τα προάστια απολάμβαναν τις ίδιες υπηρεσίες μεταφορών με αυτές τις αστικής ζώνης
Θα βοηθούσε πολύ αν τα πρώτα δρομολόγια για Κιάτο ξεκινούσαν νωρίτερα για να μειωθεί ο συνωστισμός.
Το ξέρετε ότι από τα 9 καθημερινά δρομολόγια Πατρα-Κιατο μονο το 1 θα έχει ανταπόκριση για Πειραιά με τους μεγάλους συρμούς intrecity(που μόλις δρομολογήθηκαν) ενώ τα αλλά 8 δρομολόγια με τα μικρά σε χωρητικότητα rail-bus?

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα ανακοινώθηκαν ιντερσιτυ στην γραμμη της Κορίνθου.

Ανώνυμος είπε...

.. ΔΕΝ παιρνουν όμως ΠΟΔΗΛΑΤΑ!
Ο προαστιακός σε σχέση με το ΜΕΤΡΟ & ΟΣΕ και ΗΣΑΠ ήταν μιά όαση για ποδηλάτες καθώς δεχόταν ποδήλατα όλη μέρα...

acaliptos είπε...

Είχαν βάλει και το καλοκαίρι του 2006
και τα βρήκα πολύ βολικά.Ηταν άνετα,γρήγορα,αναπαυτικά και επίσης ευρύχωρα και στην ώρα τους.
Στην αρχη θα τα κοιτανε περιεργα
γιατι χαλαει το 'image',μετα θα δουνε οτι σε σχεση με τα rail bus ειναι μακραν καλυτερα οχι ωμος με desiro diesel που στο μονο ενδεχωμενος να υστερουν τα desiro ειναι η χωριτηκοτητα.
Ναι ioannis απαγορευονται τα ποδηλατα και
στο site αναφερεται ''οι συρμοί InterCity δεν έχουν τη δυνατότητα εξυπηρέτησης εμποδιζόμενων ατόμων''
Εξαλου δεν θα ειναι ολα τα δρομολογια με intercity,ακομα θα υπαρχουν τα rail-bus