Πέμπτη 29 Μαΐου 2008

Διατήρηση Δρομολογίων Προαστιακού μέχρι νεοτέρας.

Οπως ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν αλλάζουν τα δρομολόγια του προαστιακού λόγω της παράτασης στην εκτέλεση των αναγκαίων έργων υποδομής στον κεντρικό σιδηροδρομικό άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη και παραμένει ο προγραμματισμός που ξεκίνησε από τις 3 Απριλίου 2008.Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι τα δρομολόγια θα ίσχυαν από 3 Απριλίου 2008 έως 1 Ιουνίου 2008.
Αυτή η κατάσταση βολεύει τους επιβατες που μετακινούνται στον άξονα Αεροδρόμιο-Κιάτο και ακόμη περισσότερο αυτούς που μετακινούνται μεταξύ Ανω Λιόσια-Κιάτο καθώς υπάρχουν 6 χρονικά διαστήματα της 1 ώρας που τα δρομολόγια είναι 2.Εχω την εντύπωση ότι με τα απευθείας δρομολόγια Αεροδρόμιο-Κιάτο η επιβατική κίνηση έχει αυξηθεί.
Στον αντίποδα τώρα αυτοί που χρησιμοποιούσαν την γραμμή Πειραιάς-Κηφισίας και ειδικά όσοι είχαν εξάμηνες κάρτες φάγανε φόλα θα έλεγα και αναγκάζονται να παίρνουν άλλα μεταφορικά μέσα (Ησαπ κυρίως)με αποτέλεσμα να τους κοστίζει σε χρόνο και σε χρήμα για τους κατόχους εξαμηνιαίων καρτών.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς είμαι και εγώ ένας από αυτούς τους επιβάτες που χρησιμοποιούσαν τον προαστιακό από τον Πειραιά και λόγω της ριζικής αλλαγής των δρομολογίων ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ αυτό το διάστημα και τώρα που λες ότι θα συνεχιστούν τα έργα και μετά την 1η Ιουνίου κατάλαβα ότι η ταλαιπωρία δεν θα έχει τέλος. Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται με τον προαστιακό εκεί που λες ότι όλα αρχίζουν να βελτιώνονται εκεί ξαφνικά οι αρμόδιοι αναγγέλλουν την διακοπή των δρομολογίων λόγω έργων. Άντε να δούμε πάλι πόσο θα διαρκέσουν οι εργασίες βελτίωσης της γραμμής!!!

acaliptos είπε...

@Χάρη: Από την στιγμή που δεν έδωσαν άλλη ημερομηνία αίσθηση μου είναι ότι το καλοκαίρι θα κύλιση ετσι.
Είχα ακουσει ότι και να επανέφεραν τώρα τα δρομολόγια τον Αύγουστο θα ξαναειχαμε διακοπή δρομολογίων..
Τα έργα έχουν πολύ δρόμο ακόμα..

ΜΠΑΜΠΗΣ Φ. είπε...

Αυτά δεν γίνονται ούτε σε τριτοκοσμικά κράτη. Δυστυχώς αν οι προβλέψεις για επαναλειτουργία της γραμμής Πειραιάς-Αεροδρόμιο τον Αύγουστο επαληθευτούν το Αεροδρόμιο θα αποκοπεί από Πειραιά και Αθήνα, δεδομένου ότι από τον Ιούλιο σταματάει και το ΜΕΤΡΟ. Κατά την ταπεινή μου άποψη το θέμα είναι πολιτικό. Δεν μπορούν ή δεν θέλουν να βελτιώσουν της συνθήκες διαβίωσης μας. Από την πλευρά της ΤΡΕΝΟΣΕ αν σκοπός τους ήταν η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού θα είχαν και ένα δρομολόγιο πρωινό από Πειραιά. Πως είναι δυνατόν στις 09:38 να υπάρχει δυνατότητα δρομολογίου αλλά στις 07:38 να μην υπάρχει? Απλά μας έχουν γραμμένους και όσο για τις κάρτες πήραν τα λεφτά και τώρα κάνουν galop να δούν αν θέλουμε τα λεφτά μας πίσω ή να μας παρατείνουν την διάρκεια της κάρτας. Όλα αυτά βέβαια μόνο στο επίπεδο της έρευνας. Τελικά πιστεύω ότι κάποια στιγμή μπορεί να επιστρέψουν τα χρήματα αφού τα έχουν εκμεταλευτεί αρκετούς μήνες.

acaliptos είπε...

@ΜΠΑΜΠΗΣ Φ: το μαγαζί πάει για πούλημα,πρέπει να γίνουν αρκετά έργα,και εμείς είμαστε κάπου ενδιάμεσα από όλα αυτά...
Δηλαδή πως κάνουν galop? σε ρωτάνε στην αποβάθρα,η' μέσα στο τρένο?

Ανώνυμος είπε...

Όταν ολοκληρωθούν τα έργα ποιός σταθμός θα είναι κομβικός; (Μεταμόρφωση, Αχαρναί;;;),έχουν πεί;

acaliptos είπε...

Αχαρναι θελει δουλεια ακομη.Μεταμορφωση και να ετοιμαστει ειναι μετα το ΣΚΑ.Μονο τα Λιοσια βολευουν μεχρι να ετοιμαστει το ΣΚΑ,χωρις ομως ηλεκτροκινηση...τι θα γινει δεν ξερω.

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα που ρώτησα στο Ρουφ για το θέμα αυτό δεν ήξεραν καν για Αχαρνές! Μου είπαν οτι τα δρομολόγια θα συνεχίσουν όπως και πριν. Δηλαδή οτι μετά το σταθμό Αθηνών θα πηγαίνεις Ανω Λιόσια! Λίγο μετά φεύγοντας είδα το χάρτη με τους σταθμούς και είχε ως κομβικό τη Μεταμόρφωση...
Μήπως για να πας προς Κιάτο από Πειραιά θα πρέπει να αλλάζεις συρμό στη Μεταμόρφωση;

acaliptos είπε...

Αφου μετα απο λαρισης θα πηγαινει λιοσια,η μεταμορφωση δεν κολαει.Ο σχεδιασμος ειναι στο ΣΚΑ να μπορεις να αλλαξεις τρενο,αλλα αργει..

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά απαράδεκτη κατάσταση.
Δεν ενδιαφέρεται κανείς, δεν τους ενδιαφέρουμε καθόλου και κοινώς μας έχουν γραμμένους.Σίγουρα το θέμα είναι πολιτικό όπως είπε και ένας φίλος παραπάνω..
Δυστυχώς τα έργα πάνε τόσο αργά που δεν ξέρω αν θα λειτουργήσει μέσα στο 2007 η γραμμή Πειραιάς Αεροδρόμιο σε αποδεκτές συνθήκες. Όσο για το πρωινό δρομολόγιο που είναι 9:40 μάλλον είναι για γέλια...ή για κλάματα..
ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ.ΤΕΛΟΣ

acaliptos είπε...

@Στελαρα μπορεί να επανέλθει τέλος του μηνά το δρομολόγιο Πειραιάς- Αεροδρόμιο αλλά θα ξανακοπει....λόγω έργων...παλι...

Ανώνυμος είπε...

Acalyptos
Σε ευχαριστώ για την πληροφορία, ο καιρός είναι κοντά οπότε θα δούμε. Αυτό που θυμάμαι 2-3 χρόνια πριν τους Ολυμπιακούς (από το 2001) δηλαδή είναι ότι στον σταθμό Λαρίσσης και γενικότερα στον ΟΣΕ έσκαβαν έσκαβαν έσκαβαν και ακόμα συνεχίζουν, τόσο καιρό θα έπρεπει να είχαν βρει πετρέλαιο.
Το πρόβλημα θα είναι τεράστιο μέσα στο καλοκαίρι με τους τουρίστες που θα θέλουνε να πάνε αεροδρόμιο και δεν θα έχει ούτε προαστιακό ούε μετρο, η χαρά του ταρίφα..αεροδρόμιο θες; 100 ευρώ..