Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

Ηλεκτροδοτείται το τμήμα της γραμμής Μεταμόρφωση-Λιόσια.

Από την Πέμπτη τα μεσάνυχτα θα ηλεκτροδοτηθεί το τμήμα της γραμμής από το Σ.Σ. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ μέχρι το Σ.Σ. ΛΙΟΣΙΩΝ προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες δοκιμές και να δοθεί η γραμμή σε κυκλοφορία.

Αυτό ανακοίνωσε η ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε., τονίζοντας ότι με το τμήμα Μεταμόρφωση-Λιόσια θα επεκταθεί η ηλεκτροκίνηση του δικτύου του προαστιακού σιδηροδρόμου προς την κατεύθυνση της Κορίνθου, με στόχο να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις του κοινού από και προς το αεροδρόμιο των Σπάτων. Η τάση λειτουργίας της ηλεκτροκίνησης είναι 25.000 V ? 50 Hz.

Κάθε προσέγγιση στην ηλεκτροκινούμενη γραμμή και στις πάγιες εγκαταστάσεις της καθώς και η αφαίρεση εξαρτημάτων από τους πυλώνες στήριξης της εναέριας γραμμής (Γραμμή Επαφής) μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή.

Πέραν των εργαζομένων του ΟΣΕ που πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν ανεβαίνουν στις οροφές των οχημάτων των αμαξοστοιχιών, προσοχή χρειάζεται και από όσους ρίπτουν αντικείμενα, νερό ή άλλα υγρά επί της γραμμής επαφής, όσους διέρχονται από τις ισόπεδες διαβάσεις (Ι.Δ.) με οχήματα ή φορτία επί των οχημάτων μεγαλύτερου ύψους των 4,5 μ ή ύψους μεγαλύτερου από το αναγραφόμενο στις ειδικές πινακίδες και τέλος όσους προκαλούν από αμέλεια, θραύση μονωτήρων ή κόψιμο αγωγών με κυνηγετικά όπλα ή με άλλο τρόπο.

Παρακαλούνται οι κάτοικοι οικισμών του Νομού Αττικής, που γειτνιάζουν με το Ηλεκτροκινούμενο Τμήμα Γραμμής Σ.Σ. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ? Σ.Σ. ΛΙΟΣΙΑ, να γνωστοποιούν αμέσως κάθε ανωμαλία που παρατηρούν ή βλάβη του εξοπλισμού Ηλεκτροκίνησης στα Αστυνομικά Τμήματα, σε άλλες αρχές ή στις Υπηρεσίες του Ο.Σ.Ε.

Μαρία Μόσχου απο Ημερησία online.

Σχόλιο:Λογικά θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια από τις 14/10 που θα σταματήσει το μετρό τα δρομολόγια προς αεροδρόμιο.
Μήπως ανοίξει και ο σταθμός της Μεταμόρφωσης τότε?

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kai katholou na min leitourgisei i metamorfosi emena den me xalaei. kathisterisi tha valei kai tipota allo

acaliptos είπε...

@ανώνυμε για τον σταθμό στην Μεταμόρφωση.. Με τα ηλεκτροκίνητα desiro θα είναι 1-2 λεπτά καθυστέρησή συνολικά.
Κάποιους επιβάτες θα τους εξυπηρετήσει.

Ανώνυμος είπε...

Σε σημερινή εκπομπή του Σκάι (τηλεόραση) έλεγαν ότι ο σταθμός της Μεταμόρφωσης είναι έτοιμος από τον Σεπτέμβριο, αλλά δεν ηλεκτροδοτείται γιατί η ΔΕΗ περιμένει αδειοδότηση από την πολεοδομία! Όπως έλεγε ο δήμαρχος σε άλλους σταθμούς δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο. Μίλησε επίσης για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους που περιμένουν αυτόν τον σταθμό να ανασάνουν. Τελικά δεν γίνεται τίποτα γιατί έχει επιληφθεί το αθάνατο ελληνικό κράτος.

acaliptos είπε...

@Μανώλη.. όπως είπες...αθάνατο ελληνικό κράτος...

Ανώνυμος είπε...

Επανήλθε ο ΣΚΑΙ με παρόμοια αναφορά όπως παραπάνω. Μπαλάκι ανάμεσα σε πολεοδομία, ΔΕΗ η ηλεκτροδότηση στην Μεταμόρφωση. Ο δήμαρχος εξαγγέλει κινητοποιήσεις...

acaliptos είπε...

Βλέπω Μανώλη ότι επιμένει αρκετά ο ΣΚΑΙ...σίγουρα αυτό βοηθάει.