Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

Ο ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΘΑ ΕΛΘΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ!

Από το loutraki-press είναι τα παρακάτω αποσπάσματα σε ότι αφορά την έλευση και δημιουργία σταθμών προαστιακού στο Λουτράκι.Φυσικά ξανακούστηκαν παρόμοια στο παρελθόν αλλά τίποτα δεν έγινε.

Στη χθεσινή ημερίδα διαπιστώθηκε ότι ο προαστιακός σιδηρόδρομος, αυτό το σύγχρονο συγκοινωνιακό κι ασφαλές μέσο, μπορεί να φτάσει μέχρι μέσα στην πόλη, στον παλαιό σταθμό. Η δυνατότητα αυτή υπάρχει κι ελέχθη δημόσια για πρώτη φορά. Είναι εφικτή η διάνοιξη του οδικού άξονα της Κορίνθου μέχρι την Παπανικολάου. Κι αυτό μπορεί να επιτευχθεί με παράλληλη συνύπαρξη διπλής κατεύθυνσης οδικού δικτύου σε συνδυασμό με σιδηροδρομική γραμμή.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το συγκεκριμένο έργο μπορεί να ολοκληρωθεί με μεγαλύτερη ταχύτητα σε σχέση μ’ ένα άλλο που ξεκινούν την ίδια χρονική στιγμή, δεδομένου ότι υπάρχει η χάραξη της σιδηροδρομικής γραμμής, ενώ θα είναι και οικονομικότερο κατά 30%, δεδομένου ότι δεν υπάρχει ανάγκη απαλλοτριώσεων.
Όσον αφορά τη βιωσιμότητα της σχεδιαζόμενης επένδυσης, πρέπει να θεωρείται εξασφαλισμένη, δεδομένου ο διαχειριστής της κοινοπραξίας Club Hotel Casino Loutraki, καθώς και πρόεδρος - διευθύνων σύμβουλος της Club Hotel Loutraki Α. Ε. Αντώνης Στεργιώτης δεσμεύτηκε εις επήκοον των παρευρισκομένων, ότι η κοινοπραξία θα αναλάβει τη μίσθωση ενός βαγονιού για τη μετακίνηση της πελατείας της και παράλληλα επεσήμανε ότι την πρόταση αυτή την έχει υποβάλλει και πριν από τέσσερα χρόνια προς την τότε διοίκηση του ΟΣΕ.
Από την πλευρά της η διοίκηση του Οργανισμού ανταποκρινόμενη, δήλωσε ότι μπορεί κάλλιστα να γίνει στάση στην Παπανικολάου που έχει επιλέξει το δημοτικό συμβούλιο με την ύπαρξη μεγάλου χώρου στάθμευσης που έχει δεσμεύσει ο δήμος.

2 σχόλια:

Τάσος είπε...

ας έρθει πρώτα στους υπάρχουν σταθμούς ως προαστιακός και όχι ως καρβουνιάρης (στριμωξίδι, χωρίς κλιματισμό κ.α) και μετά βλέπουμε για άλλες πολιτείες...

το σημερινό δρομολόγιο των 4:20 από Λιόσσια προς Κιάτο για όσους το έζησαν ήταν κυριολεκτικά απαράδεκτο.

acaliptos είπε...

Τάσο θα ζησουμε και αλλα τετοια αφου η ηλεκτροκινηση προς Κιατο πηγε για το 2010 απο οτι λεει η εργοσε.
Αναρωτιεμαι φυσηκα αν τελικα θα τα διορθώσει ολα η ηλεκτροκινηση...