Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΤΙΝΟΥ ΒΡΕΤΤΟΥ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑ ΑΧΑΡΝΩΝ

Επίσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών , Μεταφορών και Δικτύων πραγματοποίησε ο κ. Ντίνος Βρεττός, βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αττικής όπου συναντήθηκε με τον Υπουργό κ. Δημήτρη Ρέππα καθώς και με τον Υφυπουργό κ. Ν. Σηφουνάκη.
Αποκλειστικό θέμα της συνάντησης ήταν το θέμα της κατασκευής του ΣΚΑ Αχαρνών, για το οποίο αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Ντίνος Βρεττός, έχει προβεί επανειλημμένα σε διαβήματα και παρεμβάσεις εντός και εκτός Βουλής.
Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύου ενημερώθηκε για τον αρχικό σχεδιασμό του έργου και την πορεία υλοποίησης του μέχρι σήμερα. Επισημάνθηκαν ιδιαίτερα οι καθυστερήσεις στην λειτουργία των Σταθμών του Προαστιακού ΑΧΑΡΝΕΣ και ΛΥΚΟΤΡΥΠΑ της γραμμής ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ - ΑΧΑΡΝΕΣ – ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η λειτουργία των δύο αυτών σταθμών του Προαστιακού θα συμβάλει στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της περιοχής και θα εξυπηρετήσει πολύ μεγάλο αριθμό πολιτών, οι οποίοι είναι στην πλειοψηφία τους βιοπαλαιστές. Αναφέρθηκε επίσης το ζήτημα της εγκατάλειψης του σχεδίου παράκαμψης των Αχαρνών από την γραμμή του ΟΣΕ ΑΘΗΝΑ – ΛΑΡΙΣΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, παρά το γεγονός ότι έχουν ήδη υλοποιηθεί έργα αξίας 5 εκατ ευρώ από τον συνολικό προϋπολογισμό των 30 εκατ. ευρώ του έργου. Η απόκλιση από τον αρχικό σχεδιασμό θα σημάνει μεγαλύτερη περιβαλλοντική επιβάρυνση αλλά και υποβάθμιση για την πόλη των Αχαρνών.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου είδε τα θέμα θετικά και δεσμεύτηκε να το μελετήσει και να επιλέξει την καταλληλότερη λύση για την σωστή εκτέλεση του έργου, η οποία θα ικανοποιεί τις πραγματικές ανάγκες της περιοχής και των κατοίκων της.

Απο Αν. Αττική news

3 σχόλια:

Μανώλης είπε...

Για τον ΣΚΑ αναφέρθηκε χτές ο Τριανταφυλλόπουλος που είχε στην εκπομπή του και τον δήμαρχο Μεταμορφώσεως. Ειπώθηκε ότι οι υπόλοιποι σταθμοί νομιμοποιήθηκαν κατ' εξαίρεσιν λόγω ολυμπιακών, ενώ τώρα ο ΣΚΑ είναι πολεοδομικά εκτός νόμου. Να υποθέσω ότι αν επρόκειτο για κανένα Βατοπέδι θα είχε γίνει η σχετική νομοθετική ρύθμιση.

acaliptos είπε...

Μάλλον για την Μεταμόρφωση μίλαγαν και όχι για το ΣΚΑ.

Μανώλης είπε...

Ναι έχεις δίκιο. Η προαναφερθείσα παλιοκατάσταση βεβαίως ισχύει.