Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012

Αποφυγή διπλής χρέωσης λόγω επικάλυψης καρτών απεριορίστων διαδρομών Προαστιακού & ΟΑΣΑ

Από prostiakos.net

Χαίρετε,

στα πλαίσια των κοινών μας προβληματισμών για τον εξορθολογισμό των τιμών των καρτών του προαστιακού στη ζώνη Κιάτο-Δ.Πλακεντίας σας καταθέτω μια επιστολή-αίτημα προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την οποία:

Διαμαρτυρόμαστε για την άδικη διπλή χρέωση την οποία υφιστάμεθα οι επιβάτες των υπεραστικών σταθμών του προαστιακού στη ζώνη Κιάτο-Πειραιάς-Δ.Πλακεντίας, κάτοχοι κάρτας απεριορίστων διαδρομών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΑΣΑ για τη μετάβαση μας στην Αθήνα , λόγω της επικάλυψης των δύο καρτών στο αστικό τμήμα του προαστιακού (Μαγούλα-Πειραιάς-Κορωπί).
Ζητάμε από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ την επιστροφή της αξίας μετακίνησης επί του αστικού τμήματος ήτοι 30 ευρώ το μήνα, παρέχοντας ανάλογη μείωση κατά την έκδοση της κάρτας του προαστιακού στους κατόχους και της κάρτας του ΟΑΣΑ.
Ζητάμε από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ την αναπροσαρμογή της τιμολογιακής της πολιτικής ώστε η τιμή ζώνης Κιάτο μέχρι και Μαγούλα να αντανακλά τη μετακίνηση μόνο μέχρι και τα όρια του αστικού τμήματος, με τη μείωση των τιμών κατά 30 ευρώ στις υπάρχουσες ζώνες μετακίνησης από Κιάτο και ενδιάμεσους σταθμούς έως και την Μαγούλα.
Ζητάμε από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ απάντηση γιατί δεν εφαρμόζεται η ευνοϊκότερη τιμολόγηση για τους κατόχους κάρτας ΤΡΑΙΝΟΣΕ όπως για κατόχους κάρτας ΟΑΣΑ, π.χ. να ισχύει και η κάρτα του προαστιακού στο μετρό.Αν θέλετε να συμμετάσχετε στην υποβολή του αιτήματος

μπορείτε να διαβάσετε την επιστολή-αίτημα εδώ http://bitly.com/yWFfax?r=bb

και να δώσετε τα στοιχεία σας εδώ http://bitly.com/wpe8PU?r=bbΤην επιστολή μαζί με τα στοιχεία των επιβατών που τη στηρίζουν θα την υποβάλλουμε στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Δ/ντη Επιβατών), με κοινοποίηση στο Υπουργείο Μεταφορών και τον Πρόεδρο και μέλη Δ.Σ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς και ως αυτοτελή αναφορά στον Συνήγορο του Καταναλωτή.

Φυσικά τα ειδικότερα προβλήματα στην τιμολόγηση (πχ μεγαλύτερες χρεώσεις / χιλιόμετρο στις τιμές των υπεραστικών σταθμών σε σχέση με τους αστικούς, διπλασιασμός τιμής μεταξύ δύο στάσεων Μαγούλα-Ν.Πέραμο κλπ) δεν εξαντλούνται με την εν λόγω επιστολή, η οποία στοχεύει στην άρση μιας άδικης πρακτικής χρέωσης της ίδιας υπηρεσίας δύο φορές και ανοίγει το θέμα του εξορθολογισμού της τιμολογιακής πολιτικής στη ζώνη Κιάτο-Δ.Πλακεντίας. Προτείνω τη δημιουργία ξεχωριστού αναλυτικού αιτήματος για την τιμολόγηση με παραδείγματα.

Δεν ξέρω αν θα πετύχουμε, ξέρω μόνο ότι οφείλουμε να προσπαθήσουμε! Όπως είχε πει κάποιος «τα δικαιώματα υπάρχουν γι’ αυτούς που τα διεκδικούν»!

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Σπύρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: