Κυριακή, 26 Αυγούστου 2012

Που πήγαν τα αδέσποτα από τον σταθμό Κορίνθου?

Δ. Κορίνθου_εξαφανίσεις.doc
  
«Λίγο πριν το ξημέρωμα του Σαββάτου 18/8 και της Κυριακής 19/8 στην πόλη της Κορίνθου και συγκεκριμένα στις περιοχές Καλάμια, Περιβολάκια και Σταθμό Προαστιακού πραγματοποιήθηκε μαζική περισυλλογή αδέσποτων και ημιδεσποζόμενων.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν συγκεκριμένα, ότι χρησιμοποιήθηκε κόκκινο αγροτικό με τρέιλερ σκεπασμένο με μουσαμά.

Επίσης αναφέρουν κατηγορηματικά, ότι όταν ρωτήθηκαν “τι κάνετε με τα σκυλιά;”, “που θα τα πάτε;” η απάντηση τους ήταν, ότι είναι από το δήμο, ο οποίος σε συνεργασία με “φιλοζωική εταιρεία” στην Αθήνα συγκεντρώνουν τα σκυλιά, για να τα στειρώσουν, και να τα εμβολιάσουν, χωρίς να διευκρινίζουν, αν θα τα επανατοποθετήσουν στο ίδιο (φυσικό τους) χώρο.

Αναφέρουν ακόμα, ότι αναγνώρισαν ανθρώπους του Δήμου Κορινθίων και ότι η σύλληψη και τοποθέτηση των σκύλων στο τρέιλερ πραγματοποιήθηκε με ερασιτεχνικό και βίαιο τρόπο.
Ο αριθμός των σκύλων, που εξαφανίστηκε με αυτό τον τρόπο, είναι άγνωστος μέχρι στιγμής.

Ωστόσο είναι απολύτως σίγουρο, ότι εξαφανίστηκαν σκυλιά, τα οποία ήταν στειρωμένα και είχαν σήμανση καθώς και περιλαίμια (κανονικά και αντιπαρασιτικά) στοιχείο το οποίο αγνόησαν.
Όλα τα σκυλιά ήταν φιλικά προς τους ανθρώπους και δεν είχαν δείξει δείγματα επιθετικότητας απέναντι σε ανθρώπους ή τουλάχιστον δεν υπάρχουν καταγεγραμμένες και τεκμηριωμένα επιθετικές συμπεριφορές.

Από την στιγμή τα παραπάνω έγιναν γνωστά αναζητήθηκε ο καθ’ ύλη αρμόδιος εκπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο οποίος κατηγορηματικά αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμιξη και ταυτόχρονα μας διαβεβαίωσε, ότι για τέτοια θέματα ο Δήμος Κορινθίων έχει συμπράξει σύμβαση με το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ.).

Αυτό, που δεν μας είπε, είναι, ότι η εν λόγω σύμβαση έχει λήξει εδώ και δύο χρόνια και δεν έχει ανανεωθεί.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο δεν πραγματοποιήθηκε καμία περισυλλογή και ότι περισυλλογή είχε γίνει πριν ενάμιση-δύο μήνες, γεγονός το οποίο δεν διασταυρώνεται με καμία μαρτυρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: