Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012

Χώρος στάθμευσης και αντιμετώπιση των παραβατικών στο ΣΚΑ προχωρούν ΟΣΕ και Δήμος Αχαρνών

 Όπως διάβασα στο site Δυτική όχθη , αποφασιστήκαν κάποια μέτρα για την αντιμετώπιση των ναρκομανών που έχουν κάνει το ΣΚΑ στέκι.
Επίσης , άμεσα λένε,  θα  ξεκινήσει η λειτουργία χώρου στάθμευσης νότια του σταθμού
επιπλέον από εκείνον που κατασκευάζεται στην παρούσα φάση.Βήματα προόδου φαίνεται ότι γίνονται στο θέμα της αντιμετώπισης των παραβατικών στοιχείων που συχνάζουν στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών και στον Προαστιακό, δημιουργώντας πολλές φορές προβλήματα σε επιβάτες των συρμών.

Το προηγούμενο διάστημα, ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Δημοτικής Αστυνομίας Παναγιώτης Γκίκας συναντήθηκαν με τη Διεύθυνση Ασφαλείας του ΟΣΕ προκειμένου να καθοριστούν οι απαιτούμενες δράσεις.

Στη συνέχεια κλιμάκιο του ΟΣΕ επισκέφθηκε το χώρο και ενημερώθηκε από τη δημοτική αρχή για τα προβλήματα που έχουν καταγραφεί από την παρουσία των παραβατικών.
Μεταξύ των δύο πλευρών συμφωνήθηκε να υλοποιηθούν οι εξής δράσεις:

*Ν’ ανατεθεί στην Ελληνική Αστυνομία η φύλαξη των εισόδων των σταθμών με ένστολους οι οποίοι και δεν θα επιτρέπουν την είσοδο σε άτομα υπό την επήρεια ναρκωτικών.

*Παράλληλα θα σφραγιστούν όλες οι πιθανές αυτοσχέδιες είσοδοι του Σταθμού εκτός των κυρίως εισόδων και θα κατασκευαστούν ηχοπετάσματα κατά μήκος των γραμμών ώστε να αποτρέπεται η διάσχισή τους η οποία εγκυμονεί πληθώρα κινδύνων.

*Στο χώρο, νότια του σταθμού του ΣΚΑ, θα ξεκινήσει άμεσα η λειτουργία χώρου στάθμευσης, ο οποίος θα εξυπηρετεί και τους δύο σταθμούς (επιπλέον χώρος στάθμευσης από εκείνον που κατασκευάζεται στην παρούσα φάση πλησίον του παράδρομου μεταξύ Φιλαδέλφειας και Δημοκρατίας)

Δεν υπάρχουν σχόλια: