Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2008

Ο προαστιακός γιατί να μην λειτουργεί πιλοτικά εως τις 2:00 σαν τον ηλεκτρικό και το μετρό?

Από την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου αρχίζει η δοκιμαστική παράταση της λειτουργίας του μετρό και του Ηλεκτρικού κατά δύο ώρες, δηλαδή μέχρι τις δύο τα ξημερώματα,κάθε Παρασκευή και Σάββατο ύστερα από πρόταση του δημάρχου Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη, του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» κ. Αλέξη Τσίπρα και πολιτών κυρίως νεότερης ηλικίας την οποία πρόταση αποδέχτηκε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κωστή Χατζηδάκης.

Γιατί άραγε ο προαστιακός που είναι μέσο σταθερής τροχιάς, όπως τα παραπάνω συν το τραμ που ήδη λειτουργεί όλο το 24 άωρο ορισμένες μέρες,να μην λειτουργεί πιλοτικά εως τις 2:00?

Κατά τη δοκιμαστική περίοδο των δύο μηνών οι υπηρεσίες του ΟΑΣΑ θα καταγράψουν την επιβατική κίνηση, ώστε από τη στατιστική επεξεργασία των μετρήσεων να αποφασισθεί η ανάγκη καθιέρωσης ή μη του σχετικού μέτρου.

Κατά της νυχτερινής λειτουργίας του Μετρό και του Ηλεκτρικού τάσσονται οι εργαζόμενοι στα δύο συγκοινωνιακά μέσα και απειλούν με κινητοποιήσεις από την πρώτη νύχτα εφαρμογής του μέτρου.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου acalipte. Προσωπικά δεν έχω χρησιμοποιείσει τον προαστιακό, γιατί δεν έχει τύχει. Όμως το καλοκαίρι π.χ. που πήγαινα συχνά Α.Θεόδωρους για μπάνιο, έβλεπα πολύ κόσμο να το χρησιμοποιεί και γενικά ακούω οτι εξυπηρετεί πολύ τους πιό "εκτός πόλεως" και πραγματικά συμφωνώ μαζί σου..

Θα εξυπηρετούσε σίγουρα πολύ κόσμο και σίγουρα θα βόλευε και τη νεολαία για τις νυχτερινές εξόδους, καθώς όχι μόνο τα έξοδα θα ήταν λιγότερα (εξοικονόμηση καυσίμων)(ο skroutz..) αλλά και πιό θα ήταν και πιό ασφαλείς αφού δεν θα ήταν αναγκασμένοι να οδηγήσουν αργα τη νύχτα εξουθενωμένοι και έχωντας καταναλώσει αλκοόλ..

Συνέχισε. Ελπίζω να "ακουστείς" και να καλυφθείς(!), κι εσύ και όλοι μας.. εξάλλου αυτή η κοινωνία μόνο αυτό κάνει, αφουγκράζεται τους πολίτες της.!

acaliptos είπε...

Ευχαριστώ για την επίσκεψη
και την ευχή σου να καλυφθω(!)...γιατι σίγουρα αρκετοί με έχουν "ακουσει" και μεταξύ αυτών είναι και απο τον ΟΣΕ...

Unknown είπε...

to kainourio to eidate? anakinosan meioseis se oles ti kartes aperioriston ektos apo autes tou proastiakou.

acaliptos είπε...

Για τον προαστιακό είπαν ότι στην αστική ζώνη η κάρτα θα κοστίζει 20 ευρώ όπως τώρα...
Για το εισιτήριο αστικής ζώνης δεν διευκρινιστικέ αλλά από ότι κατάλαβα
θα ανεβεί στα 0,80 ευρω..
Για τα υπόλοιπα εισιτήρια προς Κιάτο και Αεροδρόμιο δεν ακούστηκε τίποτα..

Ανώνυμος είπε...

ego thelo na vgalo etisia karta gia to kiato kai tha perimeno akoma. elpizo na ta meiosoun ta 900euro....

acaliptos είπε...

Προς το παρών δεν έχουν πει κάτι για την γραμμή Κιάτου που σημαίνει οτι μάλλον θα παραμείνουν αυτές οι τιμές,
αλλά επειδή στον προαστιακό,τον ΟΣΕ,την τραινοσε κτλ το αριστερο χερι δεν ξέρει τι κάνει το δεξί ας περιμένουμε...