Σάββατο 28 Ιουνίου 2008

Καθυστερήσεις λόγω υπερθέρμανσης συρμών προαστιακού.









Οι καθυστερήσεις είναι πλέον συχνές και καθημερινές τώρα που έπιασαν οι ζέστες.
Τα τρένα πάνε σιγά (από ότι ακούγετε υπερθερμαίνονται) με κλειστό συνήθως τον κλιματισμό σε έναν από τους δυο συρμούς.
Σήμερα το πρωί έφτασα Κόρινθο με 20 λεπτά καθυστέρηση.Το απόγευμα βλέπω φτάνοντας στον σταθμό Κορίνθου ότι ο συρμός για Κιάτο έχει επίσης 20 λεπτά καθυστέρηση(φώτο).
Το τρένο που πήρα για Πειραιά ενώ ήρθε στην ώρα του πήγαινε τόσο σιγά,με κλειστό τον κλιματισμό στον πίσω συρμό, που έφτασε στα Άνω Λιόσια με 40' καθυστέρηση........Χαρακτηριστικό είναι ότι μετά τον Ασπρόπυργο πήγαινε σαν ποδηλατάκι και όταν ακούστηκε η αναγγελία για τον σταθμό Λιοσια οι επιβατες ζητωκραύγασαν ειρωνικά.
Διάβασα και τις δηλώσεις του υπουργού μεταφορών στον ΣΚΑΙ περί προαστιακού και τις παραθέτω.
  • Για τον Προαστιακό
«...θα πάει ο Προαστιακός προς Κερατέα και Λαύριο και αργότερα μπορεί να προχωρήσει και προς το λιμάνι της Ραφήνας διότι θέλουμε τα λιμάνια αυτά να είναι συνδεδεμένα με μέσα σταθερής τροχιάς και ο προγραμματισμός είναι για το 2012-2013».

«Την Τρίτη το βράδυ είχαμε σύσκεψη για τον Προαστιακό, είχε ο κ. Σιμόπουλος με τους αρμόδιους του ΟΣΕ για το πως μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα ο προαστιακός όπου μας λείπουν βαγόνια και μας λείπουν και τροχοί. Για την προμήθεια των τροχών, δυστυχώς, θα πρέπει να υπάρξει ένας διαγωνισμός ο οποίος μπορεί να πάρει και χρόνια. Και εγώ εκνευρίζομαι που το λεω ...εκεί που επενδύουμε στο συγκεκριμένο θέμα είναι να τελειώσει αυτή η ηλεκτροκίνηση του ΟΣΕ έτσι ώστε στον Προαστιακό να έχουμε πλήρη ηλεκτροκίνηση και έχουμε περίσσευμα ηλεκτροκίνητων βαγονιών τα οποία τα έχουμε και κάθονται γιατί δεν έχει τελειώσει η ηλεκτροκίνηση και σπρώχνουμε τα πράγματα να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες των διαγωνισμών πάλι και των καθυστερήσεων προκειμένου να τελειώσει το ζήτημα αυτό έτσι ώστε να έχουμε ένα κάποιο εκσυγχρονισμό ορατό στους πολίτες στον τομέα των τρένων».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

i alitheia einai oti exoun arxisei oi ergasies sto kommati ska kiato. idi prin to aspropirgo mexri ligo prin tin magoula exoun anartithei oi protes kolones eno apo korintho eos kiato ftiaxnoun tis vaseis. oson afora to thema me tis kathisteriseis einai pleon gegonos kai poli eknevristiko. paidia mia einai i lisi gia na mas akousoun. leipame pou to leo alla prepei na plakosoume kanenan sto ksilo. opoion na nai mipos kai mas akousoun... alios tha pernane sto psilo oi diamartiries mas

Ανώνυμος είπε...

Και στη γραμμή απο ΣΚΑ έως Πειραιά έχουν γίνει κάποιες αλλαγές...2 χρόνια παλεύουν να περάσουν ηλεκτροκίνητα..
Σε άλλες ευρωπαικές χωρες πολλάπλάσιες αποστάσεις είνια ήδη ηλεκτροδοτημένες με τρένα που πάνε με 300km/h +.Αν μπείτε θα καταλάβετε.Ταχύτητα ,απείρως ποιο άνετες θέσεις και μεγαλύτερα τραίνα. Σταθμοί απείρως καλύτεροι.Θα νομίζετε ότι ο σταθμός λαρισης είναι σταθμός τριτοκοσμικής χώρας της αφρικής.

Από ότι είδα στο Πειραιά έχουν μπει επιτέλους κάποιες κολόνες για ηλεκτρικό. Βέβαια ίσως θέλει πολύ δουλειά ακόμα