Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

Τα τρένα του ΟΣΕ γεμάτα ...τρωκτικά!!! Ναι, είναι αλήθεια!

Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ TAXALIA:
" Στις 27-10-2008, η αμαξοστοιχία IC52 (ταχεία INTERCITY) του ΟΣΕ στην οποία επέβαινα και εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη, με ώρα αναχώρησης 10.51 π.μ. έφυγε από την Αθήνα με καθυστέρηση 15 λεπτών, καθώς το πλήρωμα της αμαξοστοιχίας ζήτησε την αντικατάσταση του υπ'αριθμ.1 βαγονιού, όπου εντοπίστηκαν ποντίκια. Οι αρμόδιοι έδωσαν εντολή να αναχωρήσει το τρένο, ως είχε, με αποτέλεσμα, σε ολόκληρη τη διαδρομή τα ποντίκια να ενοχλούν τους επιβάτες. Ο συνοδός που κλήθηκε από τους επιβάτες να αντιμετωπίσει την απαράδεκτη κατάσταση σκότωσε ένα από τα ποντίκια μπροστά στα έκπληκτα μάτια τους, υπογραμμίζοντας ότι είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιοι για το πρόβλημα, αλλά επέτρεψαν την αναχώρηση, διότι δεν υπήρχε βαγόνι για την αντικατάσταση του προβληματικού.

Η παρουσία των ποντικιών στο βαγόνι προκάλεσε τρομερή αναστάτωση στους επιβάτες, ενώ η συγκεκριμένη εικόνα προσβάλλει βάναυσα το κύρος των ελληνικών σιδηροδρόμων, ενώ εγείρει πληθώρα ερωτημάτων για την εν γένει λειτουργία τους.
Επίσης εγείρει σοβαρό ζήτημα σχετικά με τη δημόσια υγεία, η οποία αποτελεί υπέρτατο αγαθό και πρέπει να προστατεύεται με κάθε μέσο. Κατόπιν τούτων ο αρμόδιος υπουργός ερωτάται:

-Πώς είναι δυνατόν στην Ελλάδα του 21ου αιώνα οι επιβάτες αμαξοστοιχίας του ΟΣΕ να υποχρεώνονται εν γνώσει των υπευθύνων του ΟΣΕ να ταξιδεύουν μαζί με τα ποντίκια και να μην υπάρχει δυνατότητα αλλαγής του βαγονιού το οποίο ήταν γεμάτο τρωκτικά;
-Θα αναζητηθούν και θα αποδοθούν πειθαρχικές ευθύνες για το απαράδεκτο περιστατικό;
O EΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
Φίλιππος Σαχινίδης

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλά πότε έφτασε στην Αθήνα, σήμερα (31/10/08) ο πρωϊνός συρμός των εφτά πάρα δέκα?
είχε πρόβλημα η πόρτα(!) και δεν έφευγε από το Κιάτο....
προσωπικά δεν την πάλεψα και πήγα με το αυτοκίνητο.

acaliptos είπε...

Είδα τον συρμό που λες στην Κόρινθο στις 07:15...Δηλαδη 25' παλτό...πότε έφτασε δεν ξέρω....δεν αποκλείεται να καθυστέρησε και άλλο λόγω μονογραμμησεων.