Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Τα παράλογα του... Προαστιακού!

Αναγνώστης μας (Έθνος) επεσήμανε εξόφθαλμη υπερτιμολόγηση στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών, που μπορείτε να αποφύγετε εάν εκδώσετε... περισσότερες από μία!

Η συνεχής αλλαγή δρομολογίων και διαδρομών στο δίκτυο του Προαστιακού τα τελευταία χρόνια, λόγω των επεκτάσεων προς Πελοπόννησο και Πειραιά αλλά και γενικά της αναδιάρθρωσής του, έχει προκαλέσει πολλές φορές πονοκέφαλο στους επιβάτες. Ετσι, αναγκάζονται να προσαρμόζουν τις καθημερινές τους συνήθειες ώστε να μην... χάσουν το τρένο.

Όπως φαίνεται όμως, το έχασαν τελικά οι κεντρικές υπηρεσίες του ΟΣΕ που συνθέτουν τα τιμολόγια των εισιτηρίων και των καρτών απεριορίστων διαδρομών, αν κρίνει κανείς από τα παράλογα που μας επεσήμανε αναγνώστης του Ethnos.gr.

Με μία κάρτα 100 ευρώ, με δύο... 70!

Συγκεκριμένα, για την διαδρομή Μαγούλα - Ελ.Βενιζέλος, η πιο φτηνή κάρτα που υπάρχει παρέχεται με 100 ευρώ μηνιαίως, όπως αναφέρει (μπορεί να το επιβεβαιώσει κανείς στον αναρτημένο τιμοκατάλογο στην ιστοθέση του Προαστιακού κάνοντας κλικ εδώ).

Μία προσεκτικότερη ματιά στις προσφερόμενες κάρτες, όμως, αποκάλυψε ότι εάν ο ίδιος άνθρωπος αγοράσει μία μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών για το τμήμα Μαγούλα - Κορωπί θα πληρώσει μόλις 20 ευρώ, ενώ για το υπόλοιπο τμήμα θα καλυφθεί αγοράζοντας την κάρτα Παλήνης - Ελ.Βενιζέλου, έναντι άλλων 50 ευρώ. Δηλαδή, συνολικά θα πληρώσει μόνο 70 ευρώ, έναντι των 100 ευρώ της μίας κάρτας!

«Κλειδί» αυτής της φτηνότερης λύσης, είναι τα 20 ευρώ για το κεντρικό τμήμα Μαγούλα - Κορωπί και ο ΟΣΕ και ο Προστιακός θα πρέπει να αναπροσαρμόσουν κάποια από τις τιμές αυτές ώστε να συμφωνούν με τα αθροίσματα επιμέρους διαδρομών.

Αλλωστε το έχουν κάνει σε άλλες περιπτώσεις, όπως π.χ. στη διαδρομή Μέγαρα - Κορωπί που κοστίζει 65 ευρώ, όσο το άθροισμα των καρτών Μέγαρα - Πλακεντίας (45 ευρώ) και Μαγούλα - Κορωπί (20 ευρώ).

Απο ethnos.gr

7 σχόλια:

spyros είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

acalipte opos mporeis na katalaveis auta einai malakies
giati etsi an to deis iparxei keno sto kommati palini koropi opou ousiastika eisai acaliptos san esena. xaxaxaxa. gia auto tha nai kalo na episimanoume sto ethnos kai sto kathe ethnos na min grafoun anakrivies kai paraplanoun ton kosmo oi gamodimiosiografoi.

Unknown είπε...

otan leo oti eisai acaliptos ennoo oti den exeis eisitiro gia koino to kommati.

Τάσος είπε...

Δυστυχώς το κάθε Εθνός λέει αλήθειες. Αμα "σπάσεις" την μηνιαία κάρτα σε δύο πληρώνεις λιγότερο. Σκέψου μόνο ότι Νεραντζιώτισσα-Μαγούλα έχει 1ευρώ(αστικό κομμάτι-ισχύει το ενιαίο εισιτήριο) και Κόρινθος-Νεραντζιώτισσα έχει 6ευρώ!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε, αν είναι οι τιμές όπως τα γράφουν, τότε έχουν δίκιο. Η Παλλήνη είναι δύο στάσεις πριν το Κορωπί (πηγαίνοντας προς Αεροδρόμιο), άρα οι δύο κάρτες καλυπτουν όλη τη διαδρομή. Για το τμήμα Παλλήνη - Κορωπί ισχύουν και οι δύο...

Ανώνυμος είπε...

Αυτά συμβαίνουν γιατί τα εισιτήρια για αεροδρόμιο (με κάθε μέσο) είναι παράλογα ακριβά. Προφανώς κάτι πληρώνουν οι οργανισμοί στο αεροδρόμιο. Όταν το αστικό εισιτήριο επεκτάθηκε μέχρι το Κορωπί, μειώθηκαν και οι τιμές των καρτών, αλλά όχι για αεροδρόμιο.

acaliptos είπε...

Όπως πολύ σωστά λέει ο Μανώλης και ο Τάσος ανώνυμε όχι άπλα μένεις ακάλυπτος αλλά υπερκαλύπτεσαι γιατί από Παλλήνη μέχρι Κορωπί ισχύουν και οι δυο κάρτες.....τυχεροί οι υπάλληλοι που δουλεύουν στο Αεροδρόμιο και χρησιμοποιούν προαστιακό..και φθηνότερα και Desiro ηλεκτρικά ανά 15 λεπτά.Στην ετησία κάρτα αντί για 900 πληρώνουν 630!!!!!! και 350 αντί για 500 για την εξαμηνιαία .