Τρίτη, 2 Ιουνίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ.

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ…

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η συνεχιζόμενη ανακολουθία της νέας Διοίκησης μας αναγκάζει για ακόμα μια φορά να σταθούμε απέναντι. Απέναντι σε ανθρώπους που είναι σαφές ότι αν και υπέρογκα αμειβόμενοι, μοναδική τους επιδίωξη είναι η παντελής απαξίωση του Προαστιακού και ειδικά των εργαζομένων σε αυτόν. Εργαζομένων οι οποίοι με αυταπάρνηση και φιλότιμο προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εδώ και 5 χρόνια κάτω από πραγματικά τραγικές συνθήκες.
Και σαν να μην έφταναν τα μέχρι τώρα διαπιστωμένα προβλήματα έρχονται οι νέοι «φωστήρες» να προσθέσουν μερικά ακόμη!!!
Αρχικά αδυνατούν να ανανεώσουν εγκαίρως την εδώ και 4 χρόνια ιδιωτική ασφάλεια που έχουμε οι εργαζόμενοι στον Προαστιακό, παρόλες τις έντονες οχλήσεις του Σωματείου. Με συνεχείς διαβεβαιώσεις ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα» και πως «όλα έχουν ταχτοποιηθεί», φτάσαμε Ιούνιο μήνα και είμαστε απλήρωτοι από τον Φεβρουάριο!!! Δεν τους αρκεί φαίνεται ότι είμαστε δεύτερης διαλογής υπάλληλοι μιας και είμαστε οι μόνοι που δεν έχουμε ΤΑΠΟΤΕ, προσπαθούν να μας απαξιώσουν ακόμα περισσότερο.
Και για να το πετύχουν καλύτερα εξακολουθούν ετσιθελικά εντελώς να μην μας πληρώνουν δεδουλευμένες αμοιβές. Είμαστε οι μοναδικοί εργαζόμενοι μέσα σε όλον τον ΟΣΕ που τους οφείλονται δεδουλευμένα χρήματα. Δεν ζητάμε τίποτα έξτρα, δεν ζητάμε καμία προνομιακή μεταχείριση. Ζητάμε μόνο ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΨΕΙ!!! Αν πιστεύετε κύριε Καλογιάννη ότι μετά την εργασιακή απαξίωση θα μας επιβάλλετε και οικονομική, είστε γελασμένος!
Και φυσικά θα ήταν μεγάλη τους παράλειψη εάν δεν έβαζαν και το κερασάκι στην τούρτα. Σε μια περίοδο όπου τα 2/3 των σταθμών δουλεύουν οριακά σε 2 βάρδιες αντί για 3 όπως προβλέπεται λόγω έλλειψης προσωπικού σταθμών και λίγες μόλις μέρες πριν βγουν οι άδειες, η Διοίκηση έδρασε ακαριαία και παρενέβη καίρια! Ικανοποίησε ακόμα ένα «ρουσφετάκι» μετακινώντας ΑΚΟΜΑ έναν υπάλληλο πρώτης γραμμής στα μετόπισθεν, δηλαδή στα γραφεία.
Όχι αγαπητοί συνάδελφοι και αξιότιμοι επιβάτες. Δεν πειράζει που δεν φτάνουν τα άτομα να καλύψουν όλες τις βάρδιες στους σταθμούς, δεν πειράζει που δεν μπορούμε πια να εξυπηρετήσουμε ΑΜΕΑ, δεν πειράζει που ένας ταλαίπωρος εισιτηριοδότης είναι υπεύθυνος για τα πάντα, δεν πειράζει που μπήκε ο Ιούνιος και δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί οι καλοκαιρινές μας άδειες. Εκείνο που μας καίει ως Διοίκηση και Υπουργείο είναι να βολευτούν αυτοί που πρέπει. Όσο για τους άλλους, επιβατών συμπεριλαμβανομένων, έχει ο Θεός.
Σας το λέμε λοιπόν για ακόμα μια φορά. Είμαστε απέναντι σας. Είμαστε απέναντι σας με σύμμαχο το φιλότιμο μας και τον ανώνυμο επιβάτη. Τον επιβάτη που ταλαιπωρείται καθημερινά εξαιτίας της δική σας τραγικής ανεπάρκειας! Τον επιβάτη που προσπαθείτε μανιωδώς να διώξετε εδώ και 4 χρόνια.
Δεν θα τα καταφέρετε όμως. Θα μας βρίσκετε πάντα εκεί, απέναντι σας.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΤΕ ΣΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ!!!

Έδρα: Αθηνάς κ Κρατίνου 9 ,Τ.Κ 10552 τηλ: 210-5272188 fax:210-5272163 Email:somproast@yahoo. gr
Αθήνα , Δευτέρα 1η Ιουνίου 2009

4 σχόλια:

Προαστείατρος είπε...

Για τον σταθμό της Μεταμόρφωσης το θεωρείτε φυσιολογικό να παραμένει κλειστός 8 μήνες μετά την αποπεράτωσή του; Πόσο ακόμη θα δεχόμαστε τον εμπαιγμό;

acaliptos είπε...

Και δεν είναι μόνο ο σταθμός της Μεταμόρφωσης όπως θα γνωρίζεις Προαστείατρε ....η ηλεκτροκίνηση έπρεπε να ήταν έτοιμη εδώ και κατι χρόνια και ακόμα πάει από αναβολή σε αναβολή.

apollonios είπε...

Φιλε Προαστειατρε φανταζομαι οτι η ερωτηση σου δεν απευθυνεται προς τους εργαζομενους, ετσι;
Παντως πληροφοριακα το προσωπικο δεν επαρκει οχι για να ανοιξει η Μεταμορφωση, αλλα ουτε για να λειτουργησουν σωστα οι υφισταμενοι σταθμοι...

acaliptos είπε...

@appolonie @desiro @Προαστειατρε αν θέλετε περάστε μια βόλτα από το proastiakos.ning
Θέλουμε και άλλες γνώμες απόψεις.