Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Τα ανακριβή δελτία τύπου για προαστιακό.

Από της αρχές του 2005 που ασχολούμαι με τον προαστιακό διάβαζα κάποια δελτία τύπου που καμία σχέση είχαν με αυτό που ακολουθούσε.
Αυτό συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.
Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.
Στις 13/01/05 έγινε το πρώτο επίσημο δοκιμαστικό δρομολόγιο του προαστιακού προς Κόρινθο.
Στο δελτίο τύπου του υπουργείου μεταφορών αναφερόταν μεταξύ άλλων:

''Τα κανονικά δρομολόγια.......για Κόρινθο, θα ξεκινήσουν από τον ερχόμενο Μάιο(2005) ακολουθώντας πιστά το αρχικό χρονοδιάγραμμα που είχε εξαγγείλει ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών.'' Ξεκίνησαν τελικά τέλη Οκτωβρίου 2005.

''Προβλέπεται να εκτελούνται καθημερινά δύο δρομολόγια ανά ώρα'' Μέχρι και σήμερα εκτελείται 1 δρομολόγιο ανά ώρα.

''Τις ώρες αιχμής και βάσει της επιβατικής ζήτησης, τα δρομολόγια θα διαμορφώνονται με ευελιξία, προκειμένου να εξυπηρετούνται επαρκώς οι χρήστες του Προαστιακού Σιδηροδρόμου.'' Ανεξαρτήτως ώρας και κίνησης δεν αλλάζει τίποτα.

Στις 05/08/2008 σε δελτίο τύπου ο ΟΣΕ αναφέρει μεταξύ άλλων:
''Από τον Οκτώβριο του 2008 όταν και θα ολοκληρωθεί η ηλεκτροκίνηση του Προαστιακού στο τμήμα Αεροδρόμιο - Λιόσια και εν συνεχεία τον Ιούλιο του 2009 μέχρι το Κιάτο, θα υπάρξει ουσιαστική αναβάθμιση του δικτύου και των υπηρεσιών.'' Η ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Αεροδρόμιο - Λιόσια λειτούργησε το Φλεβάρη του 2009 και η ηλεκτροκίνηση προς Κιάτο δεν πρόκειται να λειτουργήσει τον άλλο μήνα(Ιούλιο 2009) , ούτε φέτος το 2009 από αυτά που ξέρω.

Και τέλος 1 ήμερα πριν τις Ευρωεκλογές 2009 στις 05/06/2009 ανακοινώνει ο ΟΣΕ ότι ''από τα μέσα Ιουλίου 2009 θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες της ηλεκτροκίνησης έως την Χαλκίδα και τα τρένα θα κάνουν 48 λεπτά.'' Λόγω εκκρεμοτήτων, όπως είναι μία διάβαση στη Σφενδάλη που δεν επιτρέπει να περάσει το καλώδιο της ηλεκτροκίνησης οπως και η ηλεκτροκίνηση από ΣΚΑ σε σταθμό Λαρίσης δεν προβλέπετε να είναι έτοιμη τον Ιούλιο,δεν πρόκειται στο άμεσο μέλλον να δούμε αυτούς τους χρόνους(48 λεπτά για Χαλκίδα).

Γενικώς μας δουλεύουν κανονικότατα.

2 σχόλια:

Τάσος είπε...

Εκτός από απαράδεκτο είναι και επικίνδυνο να μην έχουν κλιματισμό οι συρμοί του προαστιακού. Φαίνεται ότι μόνο τα δύο πρώτα βαγόνια έχουν κλιματισμό... σήμερα είχε ένα συρμό παραπάνω στις 3:20(προς Κιάτο) αλλά το να το κάνεις? δεν υπήρχε κλιματισμός με αποτέλεσμα η αγανάκτηση του κόσμου να χτυπήσει πάλι κόκκινο...

acaliptos είπε...

Τάσο κάθε καλοκαίρι τα ίδια.
Πρέπει να πάθει άραγε καποιός θερμοπληξία?