Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011

Επίκαιρη ερώτηση (άλλη μια) για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην παραλαβή και υλοποίηση σταθμών του προαστιακού στο Ζευγολατιό και στον Ισθμό.

Από kfarmaki.blogspot.com/


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΦΑΡΜΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ


Η βουλευτής κυρία Κατερίνα Φαρμάκη κατέθεσε εχθές στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ.Δημήτρη Ρέππα για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην παραλαβή και υλοποίηση σταθμών του προαστιακού στο Ζευγολατιό και στην περιοχή του Ισθμού αντίστοιχα. Το κείμενο της ερώτησης είναι το εξής:
«Η έναρξη της ηλεκτροκίνησης στην γραμμή του προαστιακού που συνδέει τα Άνω Λιόσια Αττικής με το Κιάτο Κορινθίας αναβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες, τονώνοντας παράλληλα την τουριστική ανάπτυξη της Κορινθίας.
Ωστόσο μεγάλες καθυστερήσεις έχουν σημειωθεί:
1.Στην παράδοση και έναρξη λειτουργίας του σταθμού του Προαστιακού στην περιοχή του Ζευγολατιού Κορινθίας,
2.Στην αξιοποίηση μελέτης που είχε εκπονηθεί για δημιουργία σταθμού στην περιοχή του Ισθμού (τοπωνυμία Γαλότα, Κορινθίας).
Ο σταθμός του Ζευγολατιού είναι μείζονος σημασίας για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του νέου καλλικρατικού Δήμου Βέλου-Βόχας, ο οποίος σαφώς θα διευκολύνει την διασύνδεση της περιοχής με την Κόρινθο, αλλά και την Αθήνα, αυξάνοντας την προσβασιμότητα και την επισκεψιμότητα στην περιοχή. Ωστόσο δεν έχει παραληφθεί ακόμα από τον ΟΣΕ.
Στην περίπτωση του σταθμού στην περιοχή του Ισθμού, η αναγκαιότητα του έργου είναι δεδομένη, καθώς θα εξυπηρετεί τόσο τους μόνιμους κάτοικους της περιοχής, πολλοί εκ των οποίων εργάζονται στην πρωτεύουσα, αλλά και θα δώσει σημαντική ώθηση στην τουριστική κίνηση διευκολύνοντας την επισκεψιμότητα τόσο στη διώρυγα, όσο και στις σημαντικές αρχαιότητες της περιοχής.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κύριος υπουργός:
1. Ποίοι είναι πραγματικά οι λόγοι για τους οποίους δεν έχει ακόμα παραληφθεί ο σταθμός στο Ζευγολατιό και πότε θα γίνει η παραλαβή για να λειτουργήσει ο σταθμός;
2. Προτίθεστε να προχωρήσετε στην υλοποίηση της σχετικής μελέτης για την κατασκευή του σταθμού του Προαστιακού του Ισθμού;».

Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη
Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: