Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Διχασμένοι οι σιδηροδρομικοί. Χωρίς τρένα την Τετάρτη και την Πέμπτη

Από tovima.gr

Διάσταση επικρατεί στις τάξεις των σιδηροδρομικών, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών μετέτρεψε την 48ωρη απεργία που είχε κηρύξει για αύριο και μεθαύριο σε 24ωρη, όμως οι μηχανοδηγοί διαφωνούν με αυτήν την απόφαση και θα απεργήσουν. Ετσι, αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια σε ΟΣΕ και Προαστιακό.

Η ηγεσία της ΠΟΣ ανέστειλε την απεργία της Τετάρτης, καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών έκανε δεκτό το αίτημά της για συνάντηση, προκειμένου να συζητηθούν τα ζητήματα που θέτουν οι συνδικαλιστές, όπως οι μαζικές μετατάξεις, η νέα συλλογική σύμβαση και ο κανονισμός λειτουργίας. Οπως επισημαίνει η ΠΟΣ, η περαιτέρω στάση των εργαζομένων του σιδηροδρόμου θα κριθεί από τα αποτελέσματα του συγκεκριμένου ραντεβού.

Ωστόσο, οι μηχανοδηγοί του ΟΣΕ διαφωνούν με τη στάση της ΠΟΣ και επιμένουν στην πραγματοποίηση της απεργίας. Έτσι, τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Προαστιακού δεν θα εκτελεστούν αύριο και μεθαύριο.

Αντίθετα, αύριο οι συρμοί του Μετρό θα κινηθούν κανονικά μεταξύ του τμήματος Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο, καθώς η διαχείρηση του δικτύου, το οποίο ανήκει στον ΟΣΕ, θα λειτουργήσει, ενώ μεθαύριο Πέμπτη δεν θα εκτελούνται δρομολόγια για το αεροδρόμιο.


3 σχόλια:

Τάσος είπε...

50 ή 100 τεμπέλο-κοπρίτες κρατούν όμηρους χιλιάδες... έλεος πια! δεν υπάρχει κράτος να επιβάλλει τους νόμους?

acaliptos είπε...

Δεν ξέρουμε Τάσο τι έγινε σήμερα,αλλά επικοινωνιακά οι μηχανοδηγοί το έχασαν το παιχνίδι.

Νώντας Κ. είπε...

Σκέφτομαι κάτι άλλο. Θα μπορούσαν οι συνδικαλιστές να προτείνουν στο Υπουργείο: "ωραία, κόψατε μισθούς τουλάχιστον μην κόβετε γραμμές ή έστω κάποιες από αυτές".