Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008

Ο υπουργός Μεταφορών περί προαστιακού στην Κορινθία και σταθμού στον Ισθμό.

Στην Κόρινθο βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου, ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Κώστας Χατζηδάκης.
Αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο του Προαστιακού Σιδηροδρόμου και στα πλεονεκτήματα που δημιουργεί για την Κορινθία, ενώ στάθηκε κυρίως στην συνέχιση του έργου μέχρι το Ξυλόκαστρο και στην ηλεκτροδότηση ολόκληρου του δικτύου.
Για τον σταθμό στον Ισθμό, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως είναι κάτι που θα δει η εταιρεία, καθώς υπάρχει σχετικό αίτημα από τον δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας.
Όσον αφορά τον έλεγχο και την ασφάλεια του δικτύου, ο υπουργός επεσήμανε ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα να επιλυθούν στον ΟΣΕ και στον Προαστιακό σιδηρόδρομο και μεταξύ αυτών φυσικά είναι και οι έλεγχοι στην λειτουργία του.
Για το αίτημα του ΚΤΕΛ Κορινθίας, όπως το κατέθεσε ο πρόεδρος Παν. Μάρκελλος μέσα από τον Kappa Radio 87,9 FM, για διάλογο με την Προαστιακός Α.Ε. προκειμένου να υπάρξει σωστή σύνδεση του σταθμού της Κορίνθου με τα αστικά λεοφωρεία, ο υπουργός Μεταφορών ξεκαθάρισε πως ο ίδιος δεν έχει γίνει αποδέκτης τέτοιου αιτήματος. Πρόσθεσε όμως πως είναι ανοιχτός στον διάλογο και με το ΚΤΕΛ, για την καλύτερη λειτουργία των συγκοινωνιών και την εξυπηρέτηση του επιβατηγού κοινού.

Τα παραπάνω είναι ένα μέρος από την δημοσίευση της εφημερίδας Κορινθιακής.

Από την απάντηση του υπουργού και το αίτημα του δημου για σταθμό στον Ισθμό καταλαβαίνω ότι τρένο το Λουτράκι δεν πρόκειται να δει.....φυσικά και η πάσα στην εταιρία για να δει το θέμα,μπορεί να σημαίνει ότι και ο Ισθμός δεν θα δει σταθμό....

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οχι στον σταθμο του ισθμου. οχι σε μια ακομα σταση που θα μεγαλωσει τουσ χρονους. ναι στην υλοποιηση του αρχικου σχεδιασμου. ανταποκριση απο αγ. θεωδορους

Ανώνυμος είπε...

Ο αρχικός σχεδιασμός περιλαμβάνει σταθμούς και στον ισθμό και στο λουτρακι.
Κοίτα τις αφίσες στίς αποβάθρες.
Εστω και απο αγ.θεοδώρους οπως λες.

Ανώνυμος είπε...

ο αρχικός σχεδιασμός προβλέπει σταθμούς που δεν είναι πάνω στον κεντρικό άξονα. Στην γραμμή της ανταπόκρισης για λουτράκι ας φτιάξουν 50 σταθμούς. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Το θέμα είναι να κάνουμε τις διαδρομές συντομότερες....

acaliptos είπε...

Η γνώμη μου είναι ότι για Ισθμό και Λουτράκι πρέπει να γίνει διακλάδωση όπως φαίνεται στις αφίσες στις αποβάθρες.
Αρκετούς θα εξυπηρετούσε φυσικά και ένας σταθμός πάνω στην χάραξη πριν την Κόρινθο.
Ώμος δεν βλέπω να γίνεται τίποτα από τα δυο...
Μακάρι με την ηλεκτροκίνηση να φτιάξουν και σταθμό στον χώρο του παλιού σταθμού στον Ισθμό που είναι κάνα χλμ περίπου από τον κεντρικό άξονα..